Träffsäkra matchningar till Skruf Snus

2023-01-04

Christoffer Carlssons första upplevelse av The Place var när han själv sökte jobb som Controller på Skruf Snus i oktober 2020. Idag, två år senare, är Christoffer ekonomichef och har precis fått sin andra ekonom från The Place på plats. Med andra ord: Ett riktigt Worklife Partner-samarbete!

Christoffer Carlsson, ekonomichef på Skruf Snus AB, ansvarar för en ekonomiavdelning där alla medarbetare, inklusive han själv, är rekryterade av The Place.

–  Jag och mina kollegor är väldigt nöjda med rekryteringarna. De har gått smidigt och bra. The Place jobbar snabbt och är skickliga på att sålla ut bra och kompetenta profiler för uppdragen. Ofta är det även profiler med en liten twist, vilket är väldigt uppskattat, säger Christoffer.

För att medarbetare ska trivas från start är det viktigt med en bra rekryteringsprocess. Att själv ha erfarenhet som kandidat hos The Place ser Christoffer som en trygghet:

–  Jag hade själv en väldigt bra upplevelse av processen. Rekryteringskonsulten gav mig kontinuerlig återkoppling och var stöd både under och efter rekryteringen. Jag kommer ihåg hur viktigt det var för mig som kandidat, och jag lägger idag stor vikt i att man behandlar sina jobbsökare schysst. Det vet jag av egen erfarenhet att The Place gör.

Långsiktiga relationer för trygga matchningar

Christoffer var den första medarbetaren som The Place rekryterade för Skruf Snus. Sedan dess har Christoffer tagit nya kliv i karriären och är idag själv rekryterande ekonomichef på ekonomiavdelningen. I samband med att Skruf Snus vuxit har även samarbetet med The Place som Worklife Partner etablerats, och The Place har under dessa två år hittat medarbetare till såväl ekonomi- som till HR- och marknadsavdelningen.

Även om priset självklart spelar in i valet av rekryterings- och konsultföretag förklarar Christoffer att det viktigaste för Skruf Snus är att bibehålla den familjära stämningen i företaget. Den goda arbetskulturen, som företaget värnar mycket om, gör att det blir extra viktigt med rätt person på rätt plats.

– Trots över 300 medarbetare är vi som en familj. Vi utvecklas, utmanas och skrattar tillsammans, samtidigt som vi stöttar upp när det behövs, säger Christoffer och fortsätter:

–  När man väljer rekryteringsföretag faller beslutet på vilken service man får i förhållande mot vad det kostar. Samarbetet och relationen man har skapar mycket mervärde i den frågan. The Place känner oss och vet vad vi vill ha. De vet vad vi värderar och hur vårt befintliga team ser ut. Därför är The Place ett enkelt val när vi behöver förstärkning, avslutar Christoffer.

Från Controller till Ekonomichef – på några månader

Alla har vi någon gång sökt jobb, och de flesta av oss kan nog tänka tillbaka på ett specifikt ögonblick och fortfarande känna det där nervösa, lite jobbiga suget i magen. Christoffers egen kandidatresa är spännande, och han berättar att han med glädje minns hur processen såg ut när han sökte Controller-tjänsten på Skruf Snus.

–  Jag hade hört att man inte ska söka jobb på kvällen, så jag väntade med min ansökan tills torsdag morgon. Fredag morgon fick jag en notis om att rekryteraren hade varit inne på min LinkedIn. Då kunde jag inte hålla mig så jag ringde till The Place, de sa att de skulle ringa mig på måndag. Det var världens längsta helg, säger Christoffer och skrattar.

Efter det gick processen snabbt. Efter två veckor och två intervjuer var Christoffer på plats som Controller. Bara efter några månader på Skruf Snus blev Christoffer befordrad till ekonomichef, och nu fortsätter alltså ekonomiavdelningen växa.

Vilken matchning, eller hur?Vill du också ha hjälp med din rekrytering?


Då har du kommit rätt! Både konsult- och rekryteringsaffären är lite av vår grej helt enkelt.
Kontakta oss eller påbörja din kravprofil direkt här nedan: