Kommunikatör till Sundbyberg/Göteborg

Stockholms län Visstid 2024-03-24

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
The Place

Nu söker vi en kommunikatör till vårt kundföretag som har två av sina kontor i Sundbyberg och Göteborg. I rollen som kommunikatör kommer du arbeta i projekt där du arbetar både strategisk och operativt med ansvar för planering och genomförande. Detta är en roll för dig som är en god skribent och som gillar att ha många kontaktytor. Du kommer arbeta i nära samarbete med verksamheten och kommer även vara ett kommunikationsstöd i ett flertal projekt.

Dina primära arbetsuppgifter kommer vara:

 • Driva projektets kommunikation utifrån kunden kommunikationsstrategi och projektets kommunikationsplan
 • Stötta projektledare/projektgrupp och ansvara för övergripande extern kommunikation som rör projektet.
 • Ta fram och följa upp och driva kommunikationsplan inklusive intressentanalys och aktivitetslista. I detta ingår även proaktiv bearbetning av lokalpress i samarbete med pressfunktionen.
 • Ansvara för budskap och kanaler samt produktion av informationsmaterial och publicering.
 • Bidra med projektnyheter/framdrift till kundens övergripande kommunikation som allmänna nyheter och pressmeddelande
 • Omvärldsbevakning och medierapportering
 • Samordna och arrangera medieträning, coaching och presentationsträning
 • Koordinera all kontakt med media som rör projektet i samarbete med pressfunktionen.
 • Medverka i planering och genomförande av informationsmöten och öppet hus och andra utåtriktade aktiviteter

Tjänsten är ett konsultuppdrag via oss på The Place med start i mars och 1 år fram, med goda chanser till förlängning. Du utgår från kontoret i Sundbyberg eller Göteborg, med möjlighet till distansarbete på 50 %. Resor kan förekomma i tjänsten. 

Vem tror vi att du är

För att lyckas och göra succé i rollen, tror vi att du har följande bakgrund:

 • Högskola/universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik.
 • Minst tre års erfarenhet av självständigt planerat och genomfört kommunikationsinsatser med inriktning på externa målgrupper. I kanaler som nyhetsbrev, webb, sociala medier och möten.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet från kommunikationsarbete i projekt inom samhällsbyggnad/infrastruktur som berör minst två kommuner.
 • Minst 1 års arbetslivserfarenhet av arbete som kommunikatör i stora infrastrukturprojekt.
 • Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi tror att du är en utåtriktad och kommunikativ person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du är bra på att skapa kontakter och relationer. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och är van att arbeta självständigt och målinriktat. Du är även ödmjuk och har lätt för att skapa förtroende. Vi tror att du är en kommunikativ stjärna som jobbar bra i team och som är både flexibel och anpassningsbar.

Vart kommer du jobba?

Vårt kundföretag är en myndighet med placering i Sundbyberg. På kontoren i Sverige arbetar drygt 700 medarbetare och de flesta sitter på huvudkontoret i Sundbyberg, men de har även kontor i Sundsvall, Göteborg och Sollefteå.

För denna roll krävs utdrag ut belastningsregistret, slutkandidaten kommer att genomgå bakgrundskontroll och säkerhetsprövning.

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

The Place

Kontaktperson

Daniella Edholm är Talent Acquisition Partner på The Place.

Daniella Edholm

Talent Acquisition Partner

Mer om Daniella


 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag