Logistics Administrator till SAL Navigation

Stockholms län Visstid 2023-11-28

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
Logo

Är du lite av en expert inom import och export? Har du koll på regelverk och klassificeringar och är tillgänglig omgående? Läs vidare!

Till vår kund SAL Navigation söker vi nu en konsult inom export och import för uppdrag till deras kontor i Hägersten.

Uppdraget

I rollen som Logistics Administrator kommer du att komma in som konsult på ett uppdrag för att hjälpa och stötta företaget med deras import och export hantering under en period. Du kommer att se över och bygga upp deras export och importfunktion och se till att alla regler finns på plats och att alla artiklar har rätt klassificeringar. Du kommer att arbeta med förbättringar, skriva rutiner och processer och komma med förslag samt medverka i implementering av nya rutiner. Du kommer in med din expertis inom området som de sedan kan bygga vidare på. För uppdraget krävs en god serviceförmåga och ett pedagogiskt sinne. Du arbetar tätt med flera avdelningar och kommer att rapportera till deras Supply Chain Manager. I rollen ingår även att säkerställa att allt ser rätt och riktigt ut i systemen. Företaget arbetar i affärssystemen Visma och Lime. SAL Navigations kunder och partners finns i flera länder och mycket av kommunikationen sker på engelska.

På SAL Navigations kontor i Hägersten arbetar ett härligt gäng på 26 personer där flera har varit med i många år. Atmosfären är trevlig och familjär och lokalerna är stora, fräscha och nyrenoverade. Produktionen, lagret och kontoret ligger i samma byggnad så därför är sammanhållningen god samt medför detta korta beslutsvägar. Du har ett nära samarbete med övriga kollegor och avdelningar. Nära kontoret finns även flera lunchrestauranger och gångavstånd till Västberga handelscentrum.

Anställning

Detta är ett konsultuppdrag på tre månader med chans till förlängning. Du är anställd av oss på The Place och arbetar ute hos SAL Navigation. Vi ser gärna att du kan starta uppdraget så snart som möjligt. Arbetstider, kontorstider med möjlighet till viss flexibilitet. Man utgår från kontoret i Hägersten.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med:

 • Export och import och dess regler och klassificeringar på en djupare nivå.
 • Förbättringar, implementeringar och rutiner av import och export.
 • Transportfrågor, frakthantering och tulldeklarationer.
 • Uppdatering av information och data i systemet Visma.
 • Intrastatrapporter, införsel och utförsel och se över dessa rutiner.

Vi söker dig

För det här uppdraget söker vi dig som har flera års erfarenhet av export och import och en djupare förståelse i området. Du ska känna dig bekväm att kunna se över, sätta processer och lära ut i området. Du är nyfiken, initiativtagande och har ett eget driv. Du ser lösningar i stället för problem och är självständig i ditt arbete. Vidare har du en god prioriteringsförmåga och förmåga att kunna omprioritera och hantera flera saker samtidigt. Du arbetar strukturerat, effektivt och noggrant och har goda systemkunskaper och lätt för att sätta dig in i nya saker. Du är öppen, lyhörd och flexibel. I övrigt behöver du vara en glad och prestigelös person som bidrar till en trivsam stämning på arbetsplatsen.

För att kunna axla uppdraget på SAL Navigation ser vi även att du har:

 • Flera års erfarenhet inom export och import.
 • Eftergymnasialutbildning inom logistik eller inköp eller motsvarande.
 • Goda kunskaper i affärssystem, meriterande är kunskap gällande Visma.
 • Goda kunskaper i Officepaketet och Excel.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Farligt gods utbildning.

Stämmer det in på dig? Hoppas det! Skicka in din ansökan redan idag då vi går igenom urval löpande och uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Om företaget

SAL Navigation är ett bolag som har en lång historia och etablerades 1912 som ”Svenska Aktiebolaget Log” (SAL). Under en tid så har företaget varit en del utav Consilium, men sedan 2018 är man dock tillbaka som egen tillverkare. SAL är nu ett medelstort företag inom sitt område som expanderar och växer kraftigt i Norden, Europa och övriga världen.

SAL har fokus på navigationsprodukter för marinsäkerhet. SAL arbetar bland annat med produkter som Voyage Data Recorder, Speed logg och Echo Sounder. SAL är mitt i ett generationsskifte med sina nuvarande produkter och i en expansion med nya produkter.

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

Sökord: SAL Navigation, import, export, tull, frakt, leveransbevakning, orderadministration, order, service, The Place, konsultuppdrag

Logo

Kontaktperson

Maria Blom är Talent Acquisition Partner på The Place.

Maria Blom

Talent Acquisition Partner

Mer om Maria


 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag