Projektcontroller till internationellt utvecklade bolag!

Stockholms län Visstid 2023-06-04

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
The Place

Vi söker en projektekonom till vårt internationella kundföretag i Solna, är det du? Sök idag då tjänsten ska tillsättas omgående!

Vår uppskattade och fina kund söker nu en Projektcontroller till sitt huvudkontor i Solna. Vår kund är globalt ledande inom teknik och hemelektronik. Företaget har funnits i Sverige sedan 1893 och har idag strax över 4000 medarbetare på ett 40-tal orter. Här får du möjlighet att arbeta på ett stort bolag i tillväxt, som dessutom är en uppskattad uppdragsgivare för flera av våra nuvarande konsulter.

Som projektcontroller kommer du att ansvara för den ekonomiska aspekten i projekten och du kommer ha ett nära samarbete med både projektledare och säljare. I rollen ansvarar du för projektredovisning, fakturering samt bokslutsprocess. Du blir en tydlig finansiell roll där du ger en analys av de finansiella aspekterna av dina projekt i syfte för att hjälpa projektgruppen att maximera operativa och finansiella prestationer.

Detta är ett fint konsultuppdrag på ett år med start i augusti 2023.

Rollen

I din roll som projektekonom kommer du att få arbeta brett med ekonomiuppgifter, dina ansvarsområden kommer bland annat att vara:

  • Löpande projektredovisning i SAP, upplägg och stängning av projekt, fakturering och kalkyländringar
  • Utfallsrapportering, uppföljning och analys av projekt
  • Hålla i projektmöten tillsammans med teknisk projektledare och säkerställa dokumentation enligt verksamhetssystem
  • Delta i bokslutsarbete och ge input till budget och prognos
  • Stödja teknisk personal i försäljningsekonomiska frågor samt verka för en effektiv kapitalhantering för att nå en bra cashflow

Dina tidigare erfarenheter

För att passa och göra succé i rollen ser vi at du har:

  • 2–6 års arbetslivserfarenhet, gärna inom projektverksamhet eller som Business controller
  • Civilekonomutbildning eller motsvarande
  • Erfarenhet av att arbeta i SAP
  • Goda kunskaper i Excel
  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vem är du

Vi ser gärna att du är noggrann, analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är nyfiken, har en stor vilja att lära dig mer och du längtar efter att utvecklas i din roll som projektekonom. Du tar egna initiativ och det du inte vet idag tar du reda på. Du strävar efter att förstå processer och hur man kan använda affärssystem effektivt.

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

Nyckelord: Projektekonom, projektredovisning, civilekonom, SAP, Excel

 

The Place

Kontaktperson 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag