QA ingenjör till Scandinova

Uppsala län Tillsvidare 2023-10-22

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
Logo

Vill du arbeta som QA ingenjör i ett härligt gäng på ett företag i framkant inom innovation och teknik? Se hit!

Vi söker just nu en QA ingenjör till vår kund Scandinova i Uppsala. Scandinova utvecklar och producerar produkter inom pulserande kraftaggregat och är ledande inom sin bransch. Företaget har sina rötter från 1980 talet och har utvecklat banbrytande produkter när det gäller högspänningspulsmodulatorer, radiofrekvenssystem och pulsgeneratorer som används för tex strålbehandling och industriell röntgen och forskning. Företaget exporterar ca 95% av sin produktion till över 50 kunder i Europa, Asien och Nordamerika. Koncernen har ca 225 medarbetare varav de flesta arbetar på huvudkontoret i Uppsala.

Tjänsten

Till Scandinovas QA team söker vi nu en kollega som kommer att arbeta med tre affärsområden; Science, Industry och MedTech. Din huvuduppgift kommer att vara att säkerställa felfria och korrekta produkter ut till kund. Detta ställer högra krav på dig när det gäller att leverera högsta kvalitet och service utöver det vanliga. Du kommer att tillhöra ett team som komplett kommer att vara på fem personer där ni är en stödfunktion till övriga organisation vilket betyder att ni samarbetar och har många kontaktytor både internt och externt. Då produkterna innehåller avancerad elektronik är det viktigt att du har en god teknisk förståelse och ett intresse inom elektronik.

Tjänsten är en form av rekrytering där du de första 6 månaderna är anställd som konsult via oss på The Place och sedan är intentionen att går över i fastanställning hos kundföretaget. Tillträde är så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid. Arbetstider är kontorstider med tillgång till flextid och att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan. För den som vill finns även möjligheten att resa ett par gånger om året i tjänsten för att besöka företagets kunder runt om i världen.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som QA ingenjör hos Scandinova kommer du att:

 • Hantera avvikelser från registrering till grundorsaksanalys, både vad gäller leverantörs- kund- och internavvikelser.
 • Arbeta med ständiga förbättringar vad gäller processer och produktionsmetoder.
 • Delta på kundbesök och leverantörsbesök med fokus på QA.
 • Upprätthålla och utveckla Scandinovas kvalitetsledningssystem samt följa upp genom interna revisioner.
 • Utbilda och vägleda personal i rutiner och följa upp att det efterlevs.
 • Delta vid externa revisioner enligt ISO9001:2015 och ISO 14001:2015 och ETL.

Kvalifikationer

För att göra succé i rollen som QA ingenjör hos Scandinova tror vi att du har:

 • En högskoleutbildning inom elektronik, teknik, medicinteknik eller motsvarande.
 • Något års arbetslivserfarenhet inom kvalitet eller liknade område.
 • Erfarenhet av tillverkande produktion och tester av tekniska system.
 • Ett stort intresse för teknik.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Meriterande med erfarenhet av ISO-certifiering och ledningssystem.
 • Meriterande med arbetserfarenhet som ingenjör.

Personligt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är i början av din karriär inom QA, har ett brinnande intresse för teknik och vill fortsätta utvecklas på ett företag i framkant. Vi tror att du är noggrann och strukturerad som person, tycker om problemlösning och har ett öga för detaljer. Du har en god känsla för kvalité och har en hög arbetsmoral. Vidare har du en god kommunikativ förmåga, är serviceinriktad och tycker att det är viktigt att allt blir rätt och riktigt. Du är även systematisk och duktig på att prioritera. Självklart är du glad och positiv som person och bidrar även till en god stämning och ett gott samarbete på din arbetsplats.

Om Scandinova

Med ett rikt arv av expertis och innovation har ScandiNova etablerat sig som världsledande inom utveckling och produktion av avancerade kritiska delsystem för MedTech, Industrial och Science-applikationer. Koncernens produktsortiment omfattar högspänningspulsmodulatorer, radiofrekvenssystem (RF), effektförstärkare, precisionsaggregat, magneter, spolar och RF-förstärkare.

ScandiNova är verksamt globalt och exporterar mer än 95% av sin produktion till kunder i över 50 länder, främst i Europa, Asien och Nordamerika. ScandiNova grundades 2001 av personer med omfattande kommersiell och teknisk erfarenhet av pulskraftsapplikationer och har ständigt tänjt på gränserna för tekniska framsteg.

ScandiNova-gruppen består av ScandiNova, Scanditronix Magnet (Vislanda, Sverige), IECO (Helsingfors, Finland) och Microwave amps (Bristol, Storbritannien). Med huvudkontor i Uppsala, Sverige, har koncernen en dedikerad personalstyrka på över 200 anställda, kompletterat med säljare strategiskt placerade i viktiga regioner över hela världen.

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

Sökord: QA ingenjör, Scandinova, Uppsala, kvalitetssäkring, teknik, innovation, The Place.

Logo

Kontaktperson

Maria Blom är Talent Acquisition Partner på The Place.

Maria Blom

Talent Acquisition Partner

Mer om Maria


 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag