Senior Financial Analyst till Helsingborg

Skåne län Visstid 2024-05-12

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
The Place

Vi söker dig som vill arbeta som Finacial Analyst och är tillgänglig omgående!

Vi söker nu en Senior Financial Analyst till en av våra kunder i Helsingborg med start omgående. Företaget arbetar inom tillverkningsanläggning och tillhandahåller högkvalitativa produkter till deras kunder.

Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd som konsult via oss på The Place och arbetar ute på kundföretaget. Start för uppdraget är 25 april-24 och minst 6 månader framåt. Uppdraget är på heltid och du kommer att arbeta på deras kontor i Helsingborg men har möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan.

Rollen

I rollen som Senior Financial Analyst kommer du att ha en nyckelroll och driva finansiell analys och strategiskt beslutsfattande för kundens tillverkningsanläggning. Du kommer att tillhöra ett team på tre personer och arbeta nära ekonomiteamet och andra avdelningar för att analysera finansiella resultat, identifiera förbättringsområden och ge handlingsbara insikter för att förbättra lönsamheten och den operativa effektiviteten. Du kommer att rapportera till Site Finance Lead.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att:

 • Utföra finansiell analys, avvikelseanalys, trendanalys och prognoser.
 • Utveckla och underhålla finansiella modeller för att se över investeringsmöjligheter, kostnadsminskningsinitiativ och andra strategiska projekt.
 • Förbereda månatliga, kvartalsvisa och årliga finansiella rapporter.
 • Samarbeta med tvärfunktionella team och affärspartners för att samla in data, analysera resultat och presentera resultat för intressenter.
 • Driva budgeterings- och planeringsprocesser.
 • Dokumentera och förbättra processer.

 

Kvalifikationer

För att passa i rollen ser vi att du har följande bakgrund:

 • Kandidatexamen i ekonomi inom finans eller redovisning.
 • Minst 4-5 års erfarenhet av finansiell analys.
 • Kunskaper i finansiell modellering och prognosmetoder.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska.
 • Avancerade kunskaper i Microsoft Excel och finansiella programvaruapplikationer.
 • Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i en tillverkningsmiljö.

Vidare söker vi dig som har en stark analytisk förmåga att kunna tolka finansiella data och dra meningsfulla slutsatser. Du kan arbeta självständigt med att lösa komplexa problem och har ett stort öga för detaljer och noggrannhet. Du har ett eget driv och vill bidra med din kompetens och expertis till företaget i stort.

Då uppdraget ska tillsättas omgående sker urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Bakgrundskontroll görs på slutkandidat. Välkommen in med dig ansökan!

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

The Place

Kontaktperson

Maria Blom är Talent Acquisition Partner på The Place.

Maria Blom

Talent Acquisition Partner

Mer om Maria


 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag