Strategisk inköpare till Aritco Lift AB

Stockholms län Visstid 2023-07-09

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
Logo

Är du en strategisk inköpare som letar efter din nästa utmaning? Vill du jobba på ett innovativt och inkluderande företag? Sök då detta uppdrag till Aritco i Järfälla!

Till vår trevliga kund Aritco Lift AB finns nu en fantastisk möjlighet till dig som Strategisk inköpare att komma in och stötta upp gruppen och blir en viktig spelare till det strategiska inköpsteamet under ett föräldrarvikariat. I rollen kommer du genom rätt val och sammansättning av strategiska leverantörer skapa rätt förutsättningar till organisationen att fortsatt kunna producera produkter av hög kvalitet. Inköpsgruppens kostnadsmedvetenhet bidrar direkt till uppfyllnad av bolagets finansiella mål samt bidrag till den påbörjade tillväxtresan av bolaget.

Detta är ett konsultuppdrag på 1 år med möjlighet till förlängning. Tillträde för tjänsten är omgående, så snart som möjligt enligt överenskommelse. Arbetstider, kontorstider, 39 tim/v, med möjlighet till viss flexibilitet med hemarbete.

Om Aritco

Aritco är en prisbelönt tillverkare av plattformshissar med en produktion på ca 4.000 hissar om året och levererar hissar till både den privata och den publika marknaden över hela världen. Aritco har en mycket tydlig affärsfilosofi där grunden utgörs av medarbetarna och viljan av att tillsammans bygga ett Great Place To Work. Visionen är att driva och leda utvecklingen av hissar för att öppna upp möjligheter för människor att göra och uppleva mer, både ifråga om tillgänglighet men också komfort.

Aritco erbjuder en varierande och utvecklande roll på ett bolag som befinner sig på en internationell tillväxtresa. Aritcos fina kontor har blivit nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor och vi har för 5:e året i rad certifierats ”Great Place To Work”.

De kärnvärden som efterlevs är Pålitlighet, Innovation och Teamwork.

 • Pålitlighet – Vi strävar alltid efter att uppfattas som ansvarstagande, pålitliga och trovärdiga.
 • Innovation – Vi finner nya och vi förbättrar ständigt våra sätt att utveckla teknologier, produkter, tjänster och arbetssätt.
 • Teamwork – Vi samarbetar med hjärta och humanitet och vi välkomnar olikheter och har ett inkluderande förhållningssätt.

Läs gärna mer om Aritco på: https://www.aritco.com/sv/

Din profil och kompetens

Som strategisk inköpare på Aritco ser vi att du har en eftergymnasial utbildning företrädelsevis civilingenjör eller civilekonom eller inom Supply chain. För att passa i rollen ser vi att du är engagerad, strukturerad och har ett intresse av affärer. Aritco lägger stor vikt kring deras företagsvärderingar (tillförlitlighet, innovationsförmåga och teamwork) så som person ser vi att du är en positiv person och lagspelare som bidrar med energi och god stämning till gruppen. Att verka i en kultur med ständig förbättring är något som stimulerar dig och det är naturligt för dig att tänka i nya banor. Att ha förmågan att skapa goda relationer och att kommunicera med både interna och externa intressenter är andra viktiga framgångsfaktorer i rollen.

För att passa och göra succé i rollen ser vi att du:

 • Är en lagspelare som bidrar med energi och god stämning i gruppen.
 • Har ett positiv sinne och ett högt engagemang.
 • Har god kommunikations- och planeringsförmåga.
 • Har ett tydligt intresse av affärer och att kunna skapa goda relationer internt och externt.
 • Blir stimulerad av ständigt förbättringsarbete och tänka i nya banor.

Passar förutom ovanstående profil, också följande kravprofil nedanför då uppmana vi dig att ansöka till den här tjänsten.

 • Minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet inom strategiskt inköpsarbete.
 • Relevant eftergymnasial utbildning tex civilingenjör eller civilekonom eller specifik inköpsutbildning.
 • Mycket god förmåga att kunna kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet och erfarenhet av att ha arbetat i något MPS- och affärssystem, föredragsvis Microsoft Navision.
 • Meriterade att ha arbetat med inköp inom elektronik.

Mer om rollen och dina arbetsuppgifter:

 • Kommersiellt ansvarig för en portfölj av komponenter, indelade i kategorier.
 • Utveckla och implementera väl utvecklade kategoristrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att stödja inköpsavdelningens mål.
 • Driva och samordna inköps- och kategoriarbete tvärfunktionellt.
 • Förbereda, förhandla samt sluta avtal och därutöver se till att leverantörer följer ingångna avtal.
 • Säkerställa kostnadsstrukturen och att kostnadsdrivare är under kontroll och kontinuerligt utmanas.
 • Bidra till att KPI:er uppnås (kvalitet, leverans, kostnad).
 • Kvalificering och implementering av nya leverantörer samt utföra leverantörsutvärderingar på befintliga leverantörer.

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

Nyckelord: Strategisk inköpare, Aritco, Aritco Lift AB, inköpare, inköpare, konsult, The Place.

Logo

Kontaktperson

Maria Blom är Talent Acquisition Partner på The Place.

Maria Blom

Talent Acquisition Partner

Mer om Maria


 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag