Strategisk inköpare till TK Elevator koncernen!

Stockholms län Tillsvidare 2023-10-20

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
Logo

Är du Strategiskt inköpare och vill arbeta på ett företag med goda utvecklingsmöjligheter och framtidsutsikter? Se hit!

Som Strategisk inköpare på TK Elevator kommer du att tillhöra inköpsavdelningen och arbeta både mot den svenska och nordiska marknaden. Du kommer att ha mycket kontakt med kollegor både i Sverige och Norden. Du är placerad på TK Elevators huvudkontor i Stockholm/Skärholmen men kommer även att göra en del besök på kontoren och hos leverantörer i Norge, Danmark och Sverige. Inköpsvolymen i Norden uppgår till ca 1 miljard SEK och organisationen består av inköpschef, tre strategiska inköpare, Fleet Manager samt ett antal lokala inköpare/avropare.

Detta är en direktrekrytering där vi på The Place har hand om hela rekryteringsprocessen och du blir sedan anställd direkt hos TK Elevator. Tillträde är snarast med hänsyn till uppsägningstid men vi ser gärna att du kan börja hos TK så snart som möjligt. Arbetstider är kontorstider med möjlighet till flextider och distansarbete några dagar i veckan.

Om rollen

I rollen som Strategisk inköpare kommer du att komma in och stötta upp inköpsavdelningen och hjälpa till att hitta synergieffekter mellan Nordiska enheter och fem nyförvärvade bolag i Sverige. I din roll så kommer det att vara speciellt fokus på att stötta organisationen i Norge, du kommer att behöva lägga ca 30% av din tid på strategiskt inköp relaterat till de Norska enheterna. Rapportering sker till Head of Supply Chain and Purchasing, Nordics som också kommer att finnas som ett stöd och du kommer även att ha ett nära samarbete med Fleet manager och övriga kollegor. Företaget är på en kraftig tillväxtresa och för rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter på bolaget. På huvudkontoret i Norden sitter ca 50 medarbetare på avdelningar som försäljning, nyinstallation, HR och ekonomi. De arbetar i affärssystemen Visma och SAP och kommunikationen sker på både svenska och engelska. Parkeringsplatser och laddningsstolpar finns för dig som åker bil till arbetet i anslutning till lokalerna. På tisdagar serveras det en trevlig frukost för den som är hungrig.

Arbetsuppgifter

I rollen som Strategisk inköpare på TK Elevator kommer du att:

 • Vara en nyckelspelare i inköpsorganisationen som är under uppbyggnad
 • Se över och samla in volymer, priser, avtal och kravspecifikationer
 • Optimera leverantörsportföljen och leta efter nya leverantörer på den globala marknaden
 • Förbereda upphandlingar
 • Delta i och självständigt driva upphandlingar
 • Följa upp och rapportera besparingar
 • Stötta den Norska Organisationen med inköpskompetens

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen som Strategisk inköpare hos TK Elevator tror vi att du har några års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och är en duktig förhandlare. Du är trygg i dig själv och tycker om att se lösningar och förbättringar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har en god förståelse, en vilja att lära dig mer och att du har ett genuint intresse för inköp och upphandling. Vi ser även att du är en person som ser långsiktigt på denna roll och vill växa tillsammans med företaget. Vidare är du noggrann, analytisk och är duktig på att läsa och förstå avtal. Du är en social och glad person som är prestigelös, samarbetsvillig och bidrar till en trevlig stämning bland kollegor.

Kvalifikationer

För att lyckat och göra succé i rollen som Strategisk inköpare till TK Elevator tror vi att du har:

 • 2-5 års erfarenhet av strategisk inköpsarbete eller motsvarande
 • Eftergymnasial utbildning inom Strategiskt inköp
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Officepaketet och Excel
 • B-Körkort
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbetat inom hissbranschen

Låter det här som något som passar dig? Sök rollen! Vi tar emot ansökningar löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. På slutkandidat genomförs personlighets- och färdighets test.

Om TK Elevators verksamhet

På TK Elevator strävar vi efter att göra städer till de bästa platserna att bo i genom att verka i en industri som förflyttar över 1 miljard människor varje dag. Vi utvecklar vår verksamhet genom att driva branschnormen och främjar en kultur av internt och externt samarbete. Vi bygger ständigt vidare på vår unika ingenjörskapacitet för att optimera befintliga, samt skapa nya produkter och lösningar för våra kunder, som tillgodoser verkliga mobilitetsbehov.

TK Elevator fokuserar på hiss- och rulltrappsmarknaden i Sverige. Verksamheten är indelad in nyinstallation, modernisering, service och reparationer. Vi profilerar oss även som ett företag med ett starkt fokus på hälsa och säkerhet. Nordic Lift ingår i TK Elevatorkoncernen sedan hösten 2022.

The Place är Sveriges enda Worklife Partner

För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

Sökord: TK Elevator, inköpare, strategisk inköpare, strategiskt inköpsarbete, rekrytering, The Place

Logo

Kontaktperson

Maria Blom är Talent Acquisition Partner på The Place.

Maria Blom

Talent Acquisition Partner

Mer om Maria


 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag