Trade Finance Advisor sökes till globalt företag i Finspång

Östergötlands län Visstid 2023-10-04

Hoppsan!

Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst
The Place

Har du arbetat med riskhantering, garantier och remburser och är en fena på kommunikation? Är du tillgänglig omgående? Sök då detta uppdrag till vår kund i Finspång!

Vår kund är ett stort internationellt företag med kontor på flera orter i Sverige. Ett av dem ligger i Finspång och till det kontoret söker vi nu en noggrann och självständig Trade Finance Advisor. Det här är ett konsultuppdrag på heltid med start omgående och kommer att pågå fram till 20/11-2023 med goda chanser till förlängning.

Om rollen och uppdraget

Trade Finance tillhör centrala finansfunktioner i en lokal och global struktur. Gruppen om tre personer ansvarar för riskhantering gällande garantier, remburser och försäkringar. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Utifrån ett handelsriskpespektiv granska och utvärdera kreditrapporter samt kommersiella texter i remburser, bank- och företagsgarantier och kreditförsäkringar.

• Ge rådgivning utifrån ett riskperspektiv till företagets kommersiella sälj- och projektfunktioner av strukturer för remburser, bank- och företagsgarantier samt kreditförsäkringar.

• Hålla daglig kontakt med externa banker/internt för riskavtäckning genom framförallt remburs och för att få bankgarantier utställa i enlighet med kontraktskrav.

• Stötta företagets medarbetare vid presentation av dokument under remburser för betalning hos bank.

• Administrera uppdragsgivarens portfölj av garantier och remburser till företagets olika projekt, dvs hantera beställningar, arkivering och förfall. Underhålla användare och kontrollera/kontera fakturor i de olika systemen. Svara på prisförfrågningar och göra kostnadsberäkningar. Rapportera bl.a garantistock till redovisning och koncernfunktioner.

• Tillsammans med medarbetare driva och utveckla företagsövergripande processer och verktyg inom Trade Finance. 

 Kvalifikationer

  • Högskoleexamen med inriktning på exempelvis företagsekonomi, finansiering eller juridik, alternativt flerårig relevant arbetslivserfarenhet.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska
  • Goda kunskaper i Excel
  • Du är kommunikativ verbalt och skriftligt,
  • Grundläggande kunskaper inom motpartsriskhantering och internationella regelverk som styr remburs och garantihantering är en fördel.
  • Meriterande är erfarenhet ifrån en banks dokumentavdelning eller ifrån annat företag med hantering av likvärdiga arbetsuppgifter.

  

 Dina personliga egenskaper

Självständig, noggrann, ödmjuk och ansvarstagande. Förmåga att professionellt kunna kommunicera med motparter och externa banker. Lagspelare inom gruppen med ett högt engagemang och intresse för arbetsuppgifterna. Kapacitet att kunna ta snabba och genomtänkta beslut under tidspress. Du känner att du är redo för ett långsiktigt åtagande inom Trade Finance funktionen.

Trade finance är en liten grupp och ett nära dagligt samarbete krävs i tjänsten. Därför lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna hos sökanden.

Tjänstens omfattning

Detta är ett konsultuppdrag på heltid 40h/v med arbetstider 8-17 på vardagar. Du blir anställd som konsult via oss på The Place. Önskad start är omgående till och med 20/11–2023 med goda möjligheter till förlängning. Du utgår från kontoret i Finspång och och har även möjlighet att arbeta på distans 20 timmar per vecka.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

The Place – Where happy work happens

Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

The Place

Kontaktperson 

The Place: Auktoriserat rekryteringsföretag

The Place: Auktoriserat bemanningsföretag