Raska rekryteringsdagar för Amanda Engberg!

02 juni 2022

Med bakgrund som ekonom svängde Amanda om och valde att bli rekryterare i stället. Men erfarenheten som ekonom var absolut inte förgäves, utan idag har hennes bakgrund lett till att hon idag är rekryteringskonsult och ansvarig för vår ekonomihubb Economy @ The Place!

Att vara rekryterare på The Place är en roll full av fart, personliga möten och relationsskapande. Nyfiken på att veta mer om hur det är att vara rekryterare, och framför allt, rekryterare på The Place? Läs vidare om rollen från Amanada Engbergs synvinkel.

Så hur ser en vanlig jobbdag ut för rekryteraren Amanda?

Dagarna är alltid varierade och alltid händer något oväntat! Vilket gör att dagarna går fort. Men om vi tar måndagar som exempel, så börjar dagen alltid med ett möte mellan rekryterarna, där vi ser om någon behöver hjälp och vilka processer vi har i gång.

Efter det är det väldigt blandat, kanske några intervjuer med kandidater, kravprofilsmöten med kunder, skriva jobbannonser och searcha i vår kandidatdatabas. Vi försöker även skapa långsiktiga relationer med kunder, så det blir ibland kanske ett lunchmöte med potentiella kundföretag! 

Något som skiljer The Place sätt att jobba med rekrytering från andra företag är att rekryterarna inte jobbar med vare sig budgetansvar eller personalansvar för konsulter och anställningar. Så fokuset ligger enbart och helhjärtat på matchningen, och att både kund och kandidat ska kunna hitta varandra. Säljarna får fokusera på budgetar, och våra konsultchefer har ansvar för anställningar och konsulterna.

Vi rekryterare ansvarar för rekryteringen från ax till limpa! Så vi får prata med kunderna om deras behov, göra kravprofiler, searcha, nätverka på linkedin, ta referenser, gör tester, intervjuar och håller ständigt kontakt med kunder och kandidater.

Hubbar @ The Place

För att skapa fler träffsäkra matchningar jobbar The Place numera med våra hubbar, som också är våra tjänsteområden. Ekonomi, HR och lön, marknad och kommunikation, logistik, administratorn och kundservice. Och för varje hubb – en rekryteringskonsult som är expert inom sitt område. Och vem är inte bättre lämpad att vara rekryteringskonsult för Economy @ The Place än Amanda ”Ekonomen” Engberg?

The Place har tydliga visioner och framtidstro. Vårt sätt att jobba med hubbar har varit riktigt lyckat i våra matchningsprocesser. Vi jobbar också för att modernisera ansökningarna, och vi har tagit plats på sociala medier som vi aldrig gjort förut. Det tror jag verkligen är framtiden för rekryteringsbranschen!

Om du vill jobba som rekryterare på The Place

Om du är intresserad av att jobba på The Place som rekryterare (vad kul!) så bör du verkligen vara en lagspelare. Här tävlar vi inte och har inte armbågarna utåt – utan vi har satt upp mål tillsammans och vi vinner och förlorar tillsammans. Om jag har en stressig dag kan jag få hjälp med att ringa referenser, och nästa dag kanske jag hjälper en kollega med att skriva en jobbannons. Här är vi ett team!