Omtanke och affärssinne i ett hos konsultchefen Annica Jillefors

02 juni 2022

I 14 härliga år har Annica Jillefors jobbat som konsultchef här på The Place, vilket är cirka hälften av de år som hon arbetat här (totalt 28 imponerande år!). Annica har också arbetat med annat under sina år på The Place, bland annat med ekonomi och löner, rekrytering samt har själv varit uthyrd som konsult under de första åren.

Så vad innebär det egentligen att vara en konsultchef? Och vad har denna roll för betydelse på The Place? Det kan du ta reda på i denna intervju med Annica Jillefors, vår eminenta konsultchef.

Hur är en vanlig dag som konsultchef på The Place?

– På The Place finns det inga vanliga dagar, och därför är det så roligt att jobba här! Jag kan försöka hålla en struktur för dagen, men som alltid när man jobbar med människor blir det inte riktigt som man tänkt sig! En dag kan innehålla allt från interna möten, besök på kundföretag, onboardingmöten med nya konsulter, anställningsmöten och kanske lunch med en konsult.

Som konsultchef har du en viktig roll som både coach och vägledare för nya konsulter.

– Det bästa med att vara konsultchef är när man får träffa glada konsulter som är tacksamma över att vi har hjälpt dem hitta sitt nya drömjobb.

Konsultchefsyrket: en roll för människokännaren

– Jag skulle beskriva konsultchefsyrket som att man är lite som en psykolog, rådgivare, coach och förhandlare. Konsultchefsyrket är en väldigt spännande roll där man dagligen får träffa olika människor med olika personligheter och bakgrunder, vilket är både givande och kul!

En annan fördel Annica ser med sitt yrke är just variationen och mötet med andra människor.

– Är du på ett företag med väldigt många anställda så tycker jag att det kan vara rätt enformigt. Men vi på The Place har så många olika tjänster och våra anställda har väldigt olika personligheter, vilket är jätteroligt!

Om du vill jobba som konsultchef på The Place

– Då du i denna roll träffar galet mycket personligheter i helt olika typer av branscher och anställningar gäller det att vara lyhörd, tålmodig, lösningsorienterad och rådgivande. Och såklart ha ett intresse för människan bakom anställningskontraktet.

– förlängningar och prisfrågor, och då måste du kunna förhandla i vissa lägen. Som till exempel när en konsult har fått ett ökat ansvar så måste man erbjuda ökade löner, och i förhandlingarna där är det vi som tar den pucken med kundföretagen.