De bästa tipsen – så rekryterar du säljare

2018-05-24

Säljare är en speciell typ av yrkeskategori vilket du också måste ta hänsyn till när du ska rekrytera säljare. Här är de bästa tipsen till dig som letar efter en bra säljare!

Att göra en felrekrytering av en säljare kan komma att stå dig dyrt eftersom det är dessa som är direkt ansvariga för att dra in affärer till ditt företag. Det spelar ingen roll hur duktiga ni är i övrigt – har ni inga bra säljare kommer ni ha svårt att få era tjänster sålda.

Leta efter hunger och vinnarskalle

En nyckelegenskap hos en säljare är viljan att vinna. Ofta blir tidigare elitidrottsmän och kvinnor bra säljare, för de har en vinsthunger i blodet. Det betyder inte att du enbart ska inrikta dig helt på idrottsutövare, utan en vilja att vinna kan komma från många håll, vilket är något att ha i åtanke vid rekrytering säljare. En säljare som inte blir upprörd av att förlora en affär är förmodligen på fel plats.

Locka med prestationsbaserade förmåner

Eftersom en bra säljare bör ha bra självförtroende och en naturlig vinnarmentalitet är det också bra att erbjuda den personen prestationsbaserade förmåner. Dels är det ett sätt för dig att betala för det får, dels är det också något som ofta attraherar den här typen av människor, vilket är en fördel för båda parter. De som inte har den naturliga vinnarinstinkten eller självförtroendet att de kan sälja mycket, väljer oftast att inte söka.

 

The Place hjälper dig gärna med rekrytering eller bemanning av säljare eller andra roller. Välkommen att höra av dig så berättar vi mer! Vi är ett rekryteringsföretag i Stockholm med över 35 års erfarenhet!

Rekryteringsrådgivning med The Place


Du som företagare är välkommen att använda kalenderfunktionen för att boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte med oss.


Vad ingår i mötet?

✔️ Kartläggning av dina behov och utmaningar: idag och i framtiden

✔️ Råd kring rekrytering och bemanning under lågkonjunktur

✔️ Insikter om arbetsmarknaden och kandidatläget

’✔️ Gratis guide i kompetensbaserad rekrytering