Så väljer du rätt bemannningsföretag

2018-07-09

Vi delar med oss av smarta tips vid val av bemanningsföretag. Vad är bra att tänka på och vilka frågor bör man som beställare ställa sig?

Att välja rätt bemanningsföretag, eller konsultföretag, kräver oftast att ni som arbetsgivare besvarar ett antal frågor. Den första frågan ni bör fundera över är vad för sorts bemanning er verksamhet är i behov av. Det finns många konsultföretag på marknaden som är specialiserade på just er verksamhet och som kan erbjuda personal med rätt erfarenhet och utbildning. Att vända sig till en sådan firma kan vara det bästa valet för att trygga verksamhetens kompetens.

Förmåner och arbetsglädje

En annan fråga som är viktig att ställa sig är om bemanningsfirmans värderingar går hand i hand med er verksamhet. Erbjuder exempelvis bemanningsföretaget kollektivavtal, marknadsmässiga löner och avspeglas den goda bemanningskulturen i dess personal? Söker du bemanning Stockholm vet vi att det finns en antal goda konsultfirmor som uppfyller detta. Genom att välja en av dessa bemanningsföretag Stockholm kan ni vara säkra på att ert samarbete grundas på schyssta villkor för medarbetarna.

Tänk långsiktigt

En ytterligare fråga som bör besvaras är om er verksamhet kan komma att behöva mer personal i framtiden? Om så är fallet är det viktigt att välja ett konsultföretag som kan tänkas bli en långsiktig partner. Som ni förstår krävs det en genomgång av både behov och förutsättningar i verksamheten när ni väljer bemanningsföretag. Men ett välgrundat beslut kan komma att gynna er verksamhet för lång tid framöver!

Är du arbetsgivare och vill veta mer?

Läs mer om kompetensförsörjning via The Place eller kontakta oss via formuläret nedan.