Så väljer du rätt rekryteringsföretag

2018-06-25

Att på egen hand finna rätt kompetenser för företaget kan vara både tidskrävande och komplext, även om du vet vad du letar efter. Här får du tips på vad du ska tänka på och hur du väljer rätt rekryteringsföretag.

Detta ska du tänka på när du väljer rekryteringsföretag

Att från första början välja rätt bland alla rekryteringsfirmor är viktigt eftersom du helst vill utveckla en långsiktig relation med din nya samarbetspartner. Med en långsiktig relation kan ni tillsammans ta fram en lyckad rekryteringsstrategi. Välj därför ett matchningsföretag som kan hjälpa er oavsett om ni söker efter kortare vikariat eller rekrytering av nyckelpersoner till företaget.

Självklart är det viktigt att ert nya rekryteringsföretag är specialister inom sitt område, och det kan därmed vara klokt att kolla upp hur lång erfarenhet de har och om de har några specialiteter som är extra värdefulla för er. En stor kandidatbas är viktigt, men det är också viktigt att deras databas innehåller rätt kompetenser. Till exempel kan vissa matchningsföretag vara extra bra på att finna rätt kompetenser inom ekonomi, administration eller andra områden.

Rekryteringsföretag Stockholm

Att de flesta karriärmöjligheterna finns i Stockholm är en vedertagen sanning, det innebär också att det vid rekrytering Stockholm råder störst konkurrens om de bästa talangerna. Många är villiga att flytta till Stockholm för att hitta sitt drömjobb och registrerar sig därför hos rekryteringsfirmor Stockholm i hopp om att hitta ditt.