Kandidaternas marknad – Så attraherar du rätt medarbetare

2018-07-16

I högkonjunktur är det kandidaterna som sätter spelreglerna på arbetsmarknaden. Som arbetsgivare behöver du visa upp dig som en attraktiv arbetsplats och hitta de kandidater som bäst matchar ert behov. Detta ska du tänka på!

Medarbetare är värdefulla. De skapar tillväxt, ökar kompetensen i din organisation och fyller även en social funktion. Med andra ord är det en investering som i bästa fall lyfter dig och ditt företag. Rätt person på rätt plats kan göra under. ”Fel” medarbetare kan ha motsatt effekt. Så – hur lockar du till dig de rätta medarbetarna? På kandidaternas marknad är det du som måste visa upp dig.

Motiverade arbetsgivare lockar motiverade arbetssökande

Ekvationen är enkel – en arbetsplats som utstrålar motivation kommer uppmärksammas av motiverade talanger. En av de främsta drivkrafterna hos högpresterande medarbetare är att finna en plats med gelikar och utmaningar. Som arbetsgivare bör du fundera kring hur detta kan synliggöras. Kanske kan du låta dina medarbetare synas i organisationens sociala medier? Eller varför inte ge dig ut på nätverksträffar som anordnas av näringslivsorganisationer, universitet och kommuner? Visa din motivation att hitta rätt anställd!

Kommunicera ett starkt arbetsgivarvarumärke

Du har säkert hört uttrycket ”employer branding”. Men att bygga det räcker inte i dagens enorma digitala landskap – du måste kommunicera det rätt. Ta reda på var dina målgrupper finns. Är det på Facebook? LinkedIn? Se därefter till att paketera ditt budskap rätt där verksamhetens värderingar, mål och visioner framgår. På kandidaternas marknad finns många konkurrenter. Därför behöver du sticka ut och visa varför du är rätt arbetsplats.

 

Läs om hur vi på The Place gör för att hitta rätt medarbetare.