En perfect match när Swedol och studenten Erica hittade varandra via The Place

2020-11-13

Det är ganska enkelt egentligen: På somrarna behöver företag extrainsatt kompetens för att täcka upp under ledigheterna, och studenter behöver sommarjobb för att dryga ut kassan under de CSN-fria månaderna. Och här kommer förstås The Place in i bilden!

När Rikard Hällmark, leverantörsreskontrachef, på järnhandeln och yrkesbutiken Swedol, behövde förstärkning till ekonomiavdelningen fick han ett internt tips om The Place. Tack vare att vi snabbt fick ta kravprofil, i kombination med The Place proaktiva arbete med studenter, kunde vi direkt skicka två kandidater som matchade Swedols behov.

♥ Och vad menar vi när vi säger att vi arbetar proaktivt? Jo, det innebär att vi tidigt på året intervjuar och kvalitetssäkrar alla studenter som skickar in sitt cv, och att vi då snabbt kan matcha ihop dem med företag när behoven dyker upp. Läs mer här♥ 

Ett bra samarbete och snabb återkoppling från Swedols sida gjorde att två intervjuer kunde bokas in redan dagen därpå. Efter en vecka var det bestämt: The Place studentkandidat Erica fick jobbet som ekonomiassistent på Swedol. Erica påbörjade sedan sin upplärning under maj och jobbade heltid på Swedol under sommaren. Även efter semesterperioden har Erica fortsatt jobba extra på Swedol, parallellt med sina studier.

– Vi är mycket nöjda med vår ekonomiassistent Erica som The Place matchade med oss. Det är precis det vi sökte efter, berättar Rikard Hällmark, leverantörsreskontrachef, och fortsätter:

– Jag skulle absolut rekommendera The Place till andra företag, och själv använda dem igen!

The Place ekonomikonsult Erica upplevde The Place studentprojekt som ett effektivt sätt att söka sommarjobb på.

–  Processen var jättesmidig! Jag skickade in mitt cv och personliga brev, fick sedan göra tre korta videosvar och efter ett tag blev jag kontaktad och introducerad till ett sommarjobb som passade mig perfekt! Jag fick hela tiden återkoppling genom intervjuprocessen av The Place, som kändes väldigt engagerade och bemötandet kändes väldigt personligt, berättar Erica.

Så sammanfattningsvis: Swedol fick sin perfekta Ekonomiassistent, Erica fick sitt perfekta sommarjobb och The Place fick göra det vi gör bäst: att matcha rätt person med rätt jobb. Snacka om win-win-win!