en bild

Ta hand om talangerna - så behåller du dem länge

Oavsett vilken bransch företaget är verksamt inom, krävs det att ni lyckas identifiera, attrahera och behålla talangerna. Här kommer några handfasta tips på hur du lyckas behålla din bästa personal!

Ditt företags personal är den allra viktigaste och mest värdefulla tillgången. För att vara konkurrenskraftiga, oavsett vilken bransch som företaget är verksamt inom, krävs det att ni lyckas identifiera, attrahera och behålla talangerna. Att behålla bra medarbetare kan vara lättare sagt än gjort och därför har det bedrivits en hel del forskning inom området talent management. Här får du några handfasta tips på hur du lyckas behålla din bästa personal länge.

Så gör du för att behålla talangerna

Forskning inom talanghantering visar att en högre lön är attraktivt men inte talangens främsta motivationsfaktor, utan det är andra och mer komplexa faktorer som också spelar in. Här följer några punkter som är viktiga för att behålla talangerna:

  • Ge talangerna ett meningsfullt arbete med rätt utmaningar
  • Erbjud möjligheter att utvecklas, både karriärmässigt och på ett personligt plan
  • Låt talangerna ta ansvar och få dem att känna sig uppskattade och värdefulla
  • Säkerställ att de har en bra balans mellan jobb och fritid
  • Upprätthåll och vårda en fungerande tvåvägskommunikation inom organisationen
  • Ha goda relationer på arbetsplatsen och bra kollegor

Ta hand om de bästa medarbetarna

Det handlar helt enkelt om att på flera plan ta hand om de bästa medarbetarna. Utifrån punkterna ovan kan ni arbeta fram strategier för hur ni ska gå tillväga för att behålla talangerna. Kom ihåg att det inte enbart är HR-chefens ansvar att hålla personal nöjd och tillfredsställd, även cheferna har ett stort ansvar. Lyckas ni behålla bra medarbetare har ni gjort den bästa investeringen ett företag kan göra.

Placera Personal blir The Place

Efter 30 år som Placera Personal tar vi ett kliv från bemanningsbranschen och blir The Place - Where happy work happens!