För jobbsökande – FAQ

Har du sökt jobb hos oss? Eller sitter du redo med ett CV och snart ska trycka på ”ansök”? Spännande! Det kan uppstå många funderingar när man är på väg mot nya utmaningar! Här har vi därför samlat några vanliga frågor från jobbsökande.

Frågor och svar för dig som har eller ska söka jobb via The Place

Hur registrerar jag mitt CV?

Vi vill underlätta för dig som söker jobb genom att göra det enkelt för dig att registrera ditt CV.

Om du söker en tillgänglig tjänst som vi har lagt ut kommer du behöva skapa en profil i vår kandidatbank. I profilen laddar du upp ditt CV och eventuellt ditt personliga brev. Du kan även fylla i en del information om dina kompetenser och egenskaper, och detta bidrar till att våra rekryteringskonsulter snabbt hittar din profil när de gör ett urval för tjänsten du har sökt.

Hittar du inte en tjänst bland våra lediga jobb som passar dig så kan du ändå registrera ditt CV för en öppen ansökan. Här går du till öppen ansökan: Registrera CV hos The Place

The Place har rekryteringskonsulter som jobbar proaktivt och talangdrivet med att hitta kandidater till våra kunders uppdrag. Genom att registrera CV kan du bli erbjuden ett ledigt jobb snabbare än de som söker jobbet – eftersom du då redan finns i vår kandidatdatabas. 

Jag har skickat en spontanansökan, vad händer nu?

Toppen! Att skicka in en spontanansökan är ett bra första steg för att matcha dig med rätt jobb!

The Place har rekryteringskonsulter som jobbar proaktivt och talangdrivet med att hitta rätt kandidater till rätt jobb. 

När du skickar in en spontanansökan kan det vara så att vi för tillfället inte har en tillgänglig tjänst som matchar din profil. Men no worries! Vi får ständigt in nya tjänster och uppdrag, och helt plötsligt får vi in den perfekta rollen för dig. När det händer hör vi av oss till dig så fort vi kan.

Hur uppdaterar jag min digitala profil?

Mycket kan hända, man utvecklas och ändras under tidens gång. Du kanske har samlat på dig mer  erfarenheter, har en högre utgångslön eller blir sugen på att söka tjänster inom andra områden. Det är alltid bra att ha ett uppdaterat och aktuellt CV i vår kandidatportal så att vi snabbt får upp din profil när ett relevant jobb dyker upp. Se därför till att logga in med jämna mellanrum och uppdatera din profil.

Här loggar du in till din digitala profil!

Hur länge sparar ni mitt CV och mina kontaktuppgifter?

Vi följer alltid GDPR, och därför kommer din profil att raderas två år efter att du senast uppdaterat den. När din profil är raderad kommer du inte längre få information och jobbtips från oss. Vi rekommenderar därför att du uppdaterar din profil med jämna mellanrum, så att du alltid är up-to-date. 

Här loggar du in till din digitala profil!

Finns det lediga jobb just nu?

Ohja! Vi har massvis med lediga tjänster ute! Hos oss kan du jobba som konsult, bli direktrekryterad till kund eller jobba som egenföretagare om du trivs bäst med det. 

Vi har lediga tjänster i hela Stockholm med omnejd för dig som söker nytt jobb, och vi vill gärna matcha dig med rätt företag. Här hittar du våra lediga jobb!

Hittar du inget som intresserar dig? No worries! Du kan alltid registrera ditt CV och göra en öppen ansökan. Registrera CV hos The Place.

Kan man söka flera jobb samtidigt?

Absolut, kör på! The sky is the limit!

Här hittar du alla våra lediga jobb.

När får jag svar på min ansökan?

The Place har rekryteringskonsulter som jobbar proaktivt och talangdrivet med att hitta rätt kandidater till rätt uppdrag eller tjänst. Är det högt tryck på en tjänst kan det ta lite längre tid för oss att återkoppla till dig – men vi jobbar så snabbt vi kan!

Jag fick inte det jobbet jag sökte hos er, vad beror det på?

Att du inte har gått vidare i rekryteringsprocessen kan bero på många anledningar. Det kan vara så att kundföretaget höjde sina krav för tjänsten, att det var väldigt många kandidater som sökte eller att du var överkvalificerad.

Vi försöker alltid vara noggranna med att återkoppla till våra sökande kandidater. Känner du att du inte har fått tillräckligt med feedback kan du alltid höra av dig till oss! Du hittar all nödvändig information på vår kontaktsida

Vi förstår att det kan vara tufft att söka jobb, och tufft att få ett nej – men håll ut och fortsätt spana! Helt plötsligt dyker den perfekta tjänsten upp.