För konsulter – FAQ

Om du jobbar som konsult på The Place och vill ha snabba svar på snabba frågor har du hamnat rätt! Här har vi nämligen samlat vanligt återkommande frågor från våra konsulter.

Frågor och svar för dig som är konsult hos The Place

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter, vad gör jag?

Inga problem! Om du har glömt ditt lösenord kan du enkelt återställa det. 

Här kan du återställa ditt lösenord.

Hur får jag mina lönespecifikationer?

Lönebeskedet kommer till dig via Kivra, en digital brevlåda. Som anställd av The Place behöver du därför ha ett konto hos Kivra. Om du inte redan har det kan du gå in på Skatteverkets hemsida. Där kan du också läsa alla fördelar med en digital brevlåda.

Jag har frågor om min lön, vem ska jag kontakta?

Vid lönefrågor ska du kontakta vår ekonomichef på The Place. Hon hjälper dig med alla funderingar du har kring din lön.

Du hittar all nödvänig kontaktinformation på vår kontaktsida.

Hur ska jag tidsrapportera?

Som medarbetare hos The Place tidrapporterar du varje vecka. Skicka in din tidrapport varje arbetsvecka (innan helg, senast söndag). Din tidrapportering är underlag för fakturering och löneberäkning.

Var och hur?

  • Du loggar in på ditt konsultkonto via vår portal.
  • I menyraden till vänster hittar du en flik som heter Tidsrapportring. Här godkänner du dina arbetade timmar. Du kan själv reglera avvikningar i form av frånvaro.

Hur ska jag rapportera sjukdom/frånvaro?

Om du är sjuk eller är hemma med ett sjukt barn är det ditt ansvar att meddela The Place att du inte kan arbeta. Mejla din konsultchef och uppge ditt namn samt vilket företag du jobbar hos. Det är också ditt ansvar att meddela din närmsta chef på din arbetsplats när du inte kan jobba. 

Du hittar all nödvänig kontaktinformation på vår kontaktsida.

Jag har frågor om mitt anställningsavtal, vem ska jag vända mig till?

Har du specifika frågor om lön ska du kontakta vår ekonomichef. Om du har andra funderingar om ditt anställningsavtal går det jättebra att kontakta din konsultchef.

Du hittar all nödvänig kontaktinformation på vår kontaktsida.

Jag vill ansöka om ledighet/semester, vem ska jag kontakta?

Vid ansökan om ledighet och semester ska du först och främst kontakta din uppdragsgivare eller din närmsta chef på din arbetsplats. Det är din uppdragsgivare som har möjlighet att godkänna din ledighetsansökan.

När du vet att du kommer vara ledig under en viss period ska du sen kontakta din konsultchef.

Vad gäller för övertidsarbete, komptid eller flextid i mitt uppdrag?

  • Övertidsarbete

Enligt kollektivavtal har vi övertidsersättning. Det är dock viktigt att du har en dialog om övertidsarbete med din arbetsgivare.

  • Kompensationstid eller flextid

Har du på din nuvarande arbetsplats möjlighet att arbeta med flextid betyder det att du kan jobba över en dag, för att gå tidigare en annan dag. Om du har en 40 timmars arbetsvecka med flextid behöver du inte rapportera avvikelser i din tidsrapportering.

Det har uppstått en oväntad situation på min arbetsplats, vem ska jag kontakta?

Om det händer något på arbetsplatsen kan du alltid prata med din konsultchef. Oavsett om det gäller konkreta frågor, eller om det är något du bara vill bolla, så finns vi här för dig!

Du hittar all nödvänig kontaktinformation på vår kontaktsida.

Vilka förmåner har man som konsult hos The Place?

Vi erbjuder våra konsulter frisk- och hälsovård, och en hel del andra schyssta förmåner. Du kan läsa mer om alla dina förmåner som konsult hos The Place på din konsultsida.

Här loggar du in: Logga in som konsult (theplace.se)

Hur uppdaterar jag mitt CV?

Oavsett hur långt ditt nuvarande uppdrag sträcker sig är det alltid bra att ha en uppdaterad profil hos oss!

I vår kandidatbank kan du uppdatera ditt CV och söka nya uppdrag. Hit går du för att hålla din digitala profil uppdaterad: https://theplace.zerolime.se/login/

Hur ansöker jag om intyg?

Det finns olika typer av arbetsintyg som fyller olika funktioner – arbetsgivarintyg, arbetsintyg, arbetsbetyg och tjänstgöringsintyg.

När du loggar in på vår konsultsida ska du fylla i ett formulär där du väljer vilket/vilka intyg du behöver. Läs noga igenom vad de innehåller innan du skickar i väg din förfrågan. Om du har frågor eller funderingar angående de olika intygen kan du kontakta din konsultchef.

Logga in som konsult (theplace.se)