en bild

Så håller du i en löneförhandling - Bästa tipsen

Det är viktigt att både arbetsgivare och arbetstagare lämnar en löneförhandling nöjda. Här är tips för dig som är arbetsgivare och ska hålla i lönesamtal.

Ett lönesamtal kan vara ett besvär för bägge parter. Det finns ingen lag som säger att du måste ha lönesamtal med dina anställda, men det anses i de flesta fall som en bra sak att göra inför en lönerevision. Att hålla i löneförhandling behöver dock inte vara svårt, det beror helt på om du kommer väl förberedd eller inte. Precis som den du löneförhandlar med.

Ha koll på den du löneförhandlar med

Regel 1A är att veta vad den person du ska hålla en löneförhandling med har för styrkor och svagheter. Tala med andra som personen haft kontakt med och se hur de har upplevt det att arbeta tillsammans med hen. Gå tillbaka och kolla vilka resultat personen har levererat under det senaste året och var beredd på de argument som kan komma. Nya argumentet bör ha dykt upp sedan er senaste löneförhandling 2017 eller om ni haft löneförhandling 2018.

Förbered dig för nästa år redan nu

Det kommer att komma en löneförhandling 2019 också. Se till att du tar anteckningar kring årets löneförhandling. Se vad personen du förhandlar med har för personliga och yrkesmässiga mål och följ upp hur han eller hon har jobbat för att uppfylla dem. Det är trots allt viktigt att du som chef ser vad dina anställda gör och vilka steg de tar för att förbättras i sin roll. Efter förhandlingen ska båda vara nöjda.