Karim Bathzelei om att jobba som konsult

2024-05-27

Möt Karim, en av The Place konsulter, som sedan januari 2023 jobbar på Signode. Innan Karim kom i kontakt med The Place hade han tidigare testat på flera olika branscher och yrkesroller, men aldrig hittat riktigt rätt – tills det kom ett oväntat jobberbjudande.

Att jobba på en arbetsplats som uppmuntrar till såväl professionell som personlig utveckling är för många en grundläggande faktor för att trivas. Så även för Karim Bathezelei, en av The Place konsulter. Karim har sedan ett år tillbaka jobbat på Signode, en ledande global leverantör av transportförpackningar och system.

Sökte ett jobb men blev headhuntad till ett annat

Karim har bred arbetserfarenhet från flera roller och affärsområden – och har jobbat inom allt från event till betong. Men han har aldrig riktigt känt att han hittat rätt.

– Jag gillar att utmana mig själv och lära mig nya saker, och har nog därför snabbt kunnat bli uttråkad i tidigare roller när jag känt att jag stått still. Den känslan har jag aldrig upplevt i min nuvarande roll på Signode. Här känner jag att jag utmanas och får ta ansvar, vilket gör att jag hela tiden växer i min roll, berättar Karim.

Det var faktiskt för en helt annan tjänst som Karim kom i kontakt med The Place för första gången. Men strax därpå blev han rekommenderad för tjänsten på Signode av The Place rekryteringskonsult Amanda.

– Jag hade aldrig jobbat med det här tidigare och kände mig osäker på rollen. Men Amanda trodde på mig och såg vad jag gick för. Jag har alltid känt att The Place har backat mig. Det har jag uppskattat otroligt mycket, säger han.

Karim om att vara konsult

En fördom om att jobba som konsult är att man inte blir lika given del i teamet. Det håller Karim inte med om. Enligt Karim är det arbetsplatsen, kollegorna och kulturen som är avgörande faktorer.

– Ingen på Signode har behandlat mig annorlunda för att jag är konsult. Här känner jag mig absolut som en del av gänget, vilket jag tycker är jätteviktigt.

”En av fördelarna med att ha ett konsultföretag i ryggen är att jag också kan bolla med min konsultchef när jag har frågor och funderingar. Jag känner mig jättetrygg med att diskutera viktiga frågor med min konsultchef, hon fungerar både som en chef och mentor.”

Var inte rädd för att ställa krav

Till andra som känner sig fast i sin utveckling vill Karim slå ett slag för att våga ha en öppen dialog med sin chef:

– I många fall har det hjälpt mig att tillsammans med min chef diskutera och komma fram till vad nästa steg i min karriär ska bli. Jag tycker inte man ska vara rädd för att ställa krav. Våga vara tydlig med att du är redo för nya arbetsuppgifter och ansvarsområden, säger han.

Avslutningsvis får Karim svara på vad det bästa med The Place är:

– Det bästa är att jag fått chansen att inta en roll som jag kanske inte hade sökt annars, dessutom får jag tiden får utvecklas. Sen uppskattar jag också att The Place genuint bryr sig om mig och känns familjära, det värderar jag högt, avslutar Karim.


Så skriver du ett snyggt och professionellt CV

Så ökar du dina chanser att landa ditt drömjobb

Väljer du mellan två jobberbjudanden?