Ska du spela in videofrågor? Läs dessa tips!

Hur funkar det egentligen med videofrågor hos The Place? Vi vet (vilket kanske inte är så konstigt egentligen). Läs om hur det går till och tips om hur du lyckas bäst här.

Vidoeintervju; spännande och sjukt nervöst?

Spännande, efter att du skickat in en ansökan till ett jobb har du blivit ombedd av en av The Place rekryterare att svara på några videofrågor! ”Vilken möjlighet, enbart roligt” tänker du. Eller? Kanske inte. För många är videofrågor ett rätt nervöst moment, och att stå framför kameran och prata kan kännas allt annat än naturligt. Men vi finns här för att lugna dig, med våra tips kommer det gå galant!


Varför videofrågor?

Först och främst, varför väljer vi att jobba med just videofrågor som en del av vissa rekryteringsprocesser? Videofrågor är ett bra verktyg ibland för rekryterare att snabbt kunna få en känsla för dig som jobbsökande, speciellt när ett jobb har väldigt många ansökande. Det är även en möjlighet för dig att sticka ut bland mängden och visa vem du är som person, utöver det du är på ditt cv. Så låt ditt rätta jag skina igenom! För vissa som tycker det är svårt med cv, eller har mindre erfarenhet att visa upp kan även videofrågor vara ett väldigt bra sätt att kunna lyfta fram sin personlighet.


Hur går det till?

Om en rekryterare har fattat intresse för din profil och vill komplettera med videofrågor kommer du att, efter inskickad ansökan, få ett mail med en länk där du kan gå in och utföra intervjun. Smidigast är det förstås om du gör detta på din smartphone med kamera, men går även bra på dator med webbkamera.

Frågorna du får kan variera beroende på roll, men det är oftast runt 4 stycken där du snabbt får ca 1 minut att svara. När du är klar med din fråga klickar du på nästa.Tips inför videofrågorna

Ja, lätt för oss att säga såklart. Men då du får en kort tid att svara på frågorna är det bäst att du slappnar av, andas lite och talar lugnt. Rekryterarna är otroligt vana med att jobba med videofrågor, och använder det mest för att få en snabb bild om vad du är för person och få svar på några få urvalsfrågor. 


Det kan vara lätt att tro att man ska försöka hinna säga så mycket som möjligt på den korta tiden du får på dig med videofrågor, men välj hellre dina ord väl och svara kort men kärnfullt. Vill du komplettera med något finns det alltid möjlighet att göra det på din kandidatprofil eller med ett samtal till rekryterare!


Kanske låter som ett konstigt tips, men videofrågorna finns till för att rekryterare snabbt ska kunna få en bild av dig som person och få korta svar på frågor de har för att se om du passar för jobbet. Du behöver inte öva in eller repetera för mycket. Prata bara från hjärtat och försök svara på frågorna du får i lugn takt så kommer det bli jättebra!


Du är bara människa! Ibland svamlar man lite på orden, eller stammar eller råka nysa till och med – det gör inget! Rekryterarna har lång erfarenhet av videofrågor, och de har sett det mesta. Det viktigaste är att du får fram din personlighet och svarar konkret på frågorna. Visserligen har du bara en chans på dig, men blev du väldigt missnöjd kan du alltid kontakta rekryteraren och göra om frågorna!

Hoppas att dessa tips hjälpte! Tveka inte på att höra av dig om du har några andra funderingar.


Lediga jobb

Hitta ditt nästa jobb inom ekonomi, administration, logistik, IT, HR eller kommunikation.

Klicka här

Registrera CV

Gör dig sökbar för nya jobb och framtida uppdrag!

Registrera CV

Sommarjobb

Vi satsar helhjärtat på att hitta uppdrag till studenter och andra personer som vill sommarjobba.

Hitta sommarjobb