6 fördelar med digital rekrytering

2023-06-20

Att sköta rekryteringen digitalt blir alltmer vanligt och uppskattat, och det är lätt att förstå varför. Genom smart teknik och digitala verktyg kan vi effektivisera rekryteringsprocessen, göra mer objektiva bedömningar och hitta de bästa kandidaterna. I denna artikel går vi igenom fördelarna med digital rekrytering och hur det hjälper företag att ligga steget före i sina processer.

Funderar du på att genomföra din rekrytering digitalt? Det finns många fördelar med digitala rekryteringar som kommer spara dig både tid och pengar. Nedan går vi igenom 6 fördelar med onlinerekrytering:


1. Bättre hjälp för ditt behov

Genom att sköta hela, eller större delar av, rekryteringsprocessen digitalt kan du få bättre hjälp med just ditt behov. Eftersom du inte behöver begränsa dig till ett specifikt område, blir det enklare att hitta rekryteringsföretag som är specialister på den kompetensen du söker.

Då du har mindre begränsningar kommer du även kunna jämföra flera rekryterings- och bemanningsföretag och göra ditt val baserat på tidigare kundcase och referenser. Du kan då känna dig trygg med en professionell och väl genomförd rekrytering.


2. Mer effektiv rekryteringsprocess

En digital rekrytering är en fördelaktig lösning för att hitta och anställa talanger på ett mer effektivt sätt. Med en onlinerekrytering blir det mer tidseffektivt för dig och dina kandidaten då ni kan genomföra alla möten och intervjuer digitalt. Du behöver då inte ta hänsyn till restid och kommer enklare att hitta tider som passar för alla inblandade.  

En effektiv rekryteringsprocess kommer gynna dig på flera sätt. Exempelvis att du snabbare får in kompetens till bolaget samt att du minskar risken för att dina bästa kandidater hoppar av – och det är ju alltid en bonus!


3. Förbättrad möjlighet att bedöma dina kandidater

Digitala rekryteringsverktyg kan erbjuda olika sätt att bedöma kandidater, till exempel genom att använda videointervjuer eller online-tester. Dessa verktyg ger dig möjlighet att få en bättre inblick i kandidaternas färdigheter och personlighet innan du fattar ditt beslut. Dessutom kan du spela in och se om alla intervjuer för att utvärdera dina kandidater i efterhand.


4. Objektiva och fördomsfria bedömningar

Digitala rekryteringar gör rekryteringsprocessen mer effektiv, samtidigt som du kan säkerställa en kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering.

Genom att använda digitala verktyg och system kan du organisera och hantera rekryteringsprocessen mer effektivt. Du kan skapa och sprida elektroniska ansökningsformulär, schemalägga och hantera intervjuer online samt lagra all relevant information på ett och samma ställe. Det blir då enklare för dig att utvärdera och jämföra dina kandidater, utan att subjektiva bedömningar smyger sig in i ditt beslut.  


5. Smartare och mer träffsäker annonsering

Med hjälp av digitala kampanjer på sociala medier når du ut till fler, både aktiva och passiva kandidater, vilket ökar sannolikheten för dig att hitta rätt kompetens.

Genom smart och träffsäker annonsering kommer når du inte bara ut till flera personer – du når även ut till rätt personer. Du får på så sätt större spridning av ditt varumärke till en relevant målgrupp och kan samtidigt stärka ditt Employer Brand för både kortsiktiga och långsiktiga syften.

Men det digitala landskapet utvecklas snabbt med nya verktyg, plattformar, AI och algoritmer. Det gäller därför att hänga med för att lyckas nå ut till rätt målgrupper på rätt sätt. Det kommer vara en fördel att ta hjälp av rekryteringsföretag som har erfarenhet av digitala rekryteringar och som aktivt jobbar med digitala verktyg och kampanjer.

Letar du efter ett företag med erfarenhet av digitala rekryteringsprocesser? Då har du hamnat rätt! Vi hjälper dig hitta nya medarbetare.


6. Öka dina chanser att nå ut till rätt kompetens

Med digitala rekryteringar kan du nå ut till en större och mer diversifierad kandidatpool. Genom sociala medier och digitala jobbportaler kan du attrahera kandidater från olika geografiska områden och bakgrunder, vilket ökar chansen att hitta den bästa matchningen för ditt behov.

Genom att sköta rekryteringsprocessen online och annonsera digitalt har du även möjlighet att nå ut till personer som kan tänka sig att flytta till en annan stad för rätt jobberbjudande.


Digitala rekryteringar hjälper dig ligga steget före

Dessa fördelar visar varför digital rekrytering har blivit en alltmer populärt och effektivt lösning för att hitta de bästa kandidaterna på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Att genomföra alla delmoment digitalt kommer minimera dina begräsningar i sökandet. Det kommer även att göra processen mer tidseffektiv (och till följd av det – mer kostnadseffektiv!).

Att ta hjälp från ett rekryteringsföretag med erfarenhet av digitala rekryteringar är en bra idé om du vill säkerställa att processen genomförs professionellt och kompetensbaserat. Kontakta oss idag om du vill veta er om hur vi på The Place jobbar för att hitta rätt person till rätt plats.Digitala referenstagningar

Vad innebär en digital referenstagning och vad är fördelarna med att ta referenser digitalt?

Så skriver du en kravprofil

Kravprofilen lägger grunden för hela rekryteringsprocessen, och därför är det viktigt att det blir gjort på rätt sätt.

Välj rätt rekryterare

Att välja rätt rekryterare kan vara avgörande för att hitta den perfekta kandidaten. Men hur ska du tänka?

Worklife News @ The Place

Prenumerera på rekryteringstips!