Digital rekrytering med The Place

Med en digital rekrytering kan du säkerställa en kompetensbaserad och fördomsfri process – och samtidigt hitta de vassaste kandidaterna. Läs om fördelarna med digitala rekryteringsprocesser och hur vi på The Place jobbar för att hitta din nya kollega.

Vi hittar din nya kollega!


Digital och träffsäker rekrytering – i alla steg.


Varmt välkommen till oss! The Place är ett rekryterings- och konsultföretag med över 35 år i ryggen, och vi har rekryterat medarbetare och tillsatt konsulter för jobb i hela Sverige. Vi har hel del erfarenheter av digitala rekryteringsprocesser, minst sagt. Vi ser till att din rekrytering genomförs personligt och professionellt i alla steg, och guidar dig genom hela processen.

Dags att utöka teamet?


Med några knapptryck kan du enkelt påbörja en light kravprofil här nedan. Det tar bara någon minut, och vi hjälper dig sedan vidare i processen.

Hitta din nya kollega med oss!


Är du på jakt efter nya medarbetare? Eller behöver du digital rådgivning inför din rekrytering? Då har du kommit rätt. The Place har bred erfarenhet av digitala rekryteringar. Vi var faktiskt en av de första rekryteringsföretagen som erbjöd våra kunder att träffa sina jobbsökare med videofrågor (WOW kände vi då, men oj vad långt vi har kommit sen dess). Vi hjälper dig gärna med hela eller delar av din digitala rekryteringsprocess.Digitala rekryteringsprocesser


Det blir alltmer vanligt för företag att genomföra rekryteringen digitalt, och det finns många anledningar till det. Efter covid-19 påskyndades digitaliseringen inom många branscher, vilket näst intill tvingade företag att göra förändringar i sina arbetssätt. I en snabbföränderlig värld har även företag och jobbsökare blivit vana med den flexibilitet och effektivitet som en digital rekrytering kan erbjuda.

Att genomföra momenten i rekryteringsprocessen digitalt kan betyda en stor omställning. Men med rätt verktyg och vältestade digitala metoder kan digitala rekryteringar gynna dig på flera sätt.


Digital rekrytering i korta drag


En digital rekryteringsprocess innebär i korthet att rekryteringens olika delmoment – så som annonsering, intervjuer, personlighetstester, arbetsprover och referenstagning – sker helt digitalt. Trots att personliga möten blir färre, kan du med en väl genomförd digital rekrytering ändå säkerställa en personlig process för dig och dina kandidater.

Spara tid och pengar

Med en digital rekrytering sparar du både tid och pengar. Med hjälp av digitala verktyg kommer du kunna genomföra rekryteringens delmoment mer effektivt. Vilket ökar dina chanser att hitta kandidater snabbare.

Säkerställ fördomsfria processer

Digitala rekryteringsverktyg tillåter dig att jämföra dina kandidater på ett rättvist och fördomsfritt sätt. Du kan lättare undvika att gå efter magkänsla, och skapa bättre förutsättningar för en fördomsfri rekrytering.

Samla din information

Samla all din information på ett och samma ställe. Oavsett hur många som är inblandade i din rekrytering kan du snabbt och enkelt få en överblick av processens olika delmoment.

Hitta de bästa kandidaterna

Med hjälp av digitala annonskampanjer når du en bredare demografi. Genom att inte avgränsa dig kommer du snabbare att hitta de bästa kandidaterna för just ditt behov.

Fördelar med digital rekrytering


Det finns som sagt många fördelar med digitala rekryteringar. Läs mer om hur digitala rekryteringsprocesser går till och hur det kan underlätta för dig i din rekrytering.


Vi hjälper dig hitta rätt kompetens


Att ta hjälp av ett rekryteringsföretag med erfarenhet av digitala rekryteringar är ett stort plus. Då kan du känna dig trygg med att rekryteringen genomförs personligt och professionellt. Läs mer om oss och hur vi jobbar för att hitta rätt kompetens.


Rekrytering i hela landet


Behöver du hitta medarbetare i Stockholm, Malmö, Göteborg eller… Kiruna? Vi har lång och bred erfarenhet av digitala rekryteringsprocesser, och har skapat träffsäkra matchningar runt om i Sverige. Här nedan kan du läsa om våra största geografiska områden.Vad innebär en digital referenstagning?

Vad är en digital referenstagning? Och vad är egentligen skillnaden mellan en digital och en ”vanlig” referenstagning? Ta del av fördelarna med en digital referenstagning.

Skriv en kompetensbaserad kravprofil

Kravprofilen är en av de absolut viktigaste delarna i en rekrytering då den lägger grunden för hela processen – från start till slut.

Hitta den perfekta konsulten

Att anlita en konsult kan vara en avgörande faktor för att ta verksamheten till nästa nivå. Läs våra 10 tips för hur du hittar den bästa konsulten för ditt behov och ditt företag.

Lyckad digital rekrytering till Eric Rahmqvist:

Vår senaste rekrytering på Rahmqvist skedde helt digitalt med kandidater från The Place. Våra intervjuer hölls via telefon, mejl samt Skype. Vi lyckades hitta en superhärlig kandidat som vi valde att rekrytera och i måndags träffades vi för första gången på riktigt i samband med hennes första dag på kontoret. Vi kan absolut tänka oss att rekrytera digitalt fler gånger.”

– Elina Ebermo, Teamleader Customer Success Team på Eric Rahmqvist

Ett fint exempel där både konsult, kund och ja, vi på the Place blivit nöjda med samarbetet! Med snabb återkoppling efter varje steg och en transparent dialog genom hela rekryteringsprocessen blev matchningen både träffsäker och gick fort.

The Place hjälper Alstom med rekrytering och bemanning.
Säg hej till kunderna
Till våra referenser och case
The Place hjälper EasyPark med rekrytering och bemanning.
The Place hjälper Rusta med rekrytering och bemanning.
The Place hjälper BSH med rekrytering och bemanning.
The Place hjälper Siemens med rekrytering och bemanning.
Som Worklife Partner
Hur vi arbetar med kunder
The Place hjälper Atlas Copco med rekrytering och bemanning.