en bild

The Place rekryterings­process för jobbsökande

Du har sökt ett jobb hos oss - now what? Läs om hur vi på The Place jobbar i våra rekryteringsprocesser här!

The Place rekryteringsprocess

Har du sökt jobb och funderar lite på hur vår rekryteringsprocess ser ut egentligen? Look no further! Skrolla ner ännu längre för att se en längre förklaring för de olika stegen. 

 

Det är alltså utifrån denna standardiserade process vi jobbar efter när vi rekryterar. Utöver det gör vi vårt bästa för att hela tiden hålla kontakten med dig, och uppdatera dig på vad som händer när du har sökt ett jobb hos oss. 

1: Ansökan

Härligt, du har skickat in en jobbansökan eller registrerat ditt cv för öppen ansökan. Well done! Det ska vara lätt att söka jobb, därför har vi minimerat antal steg i processen, men har du tid så är vår rekommendation att lägga lite kärlek på din profil, då kommer du öka möjligheten att bli hittad när vi söker efter kandidater till nya jobbmöjligheter. Sådan information kan vara självskattning av kompetenser, önskemål vad du vill jobba med framöver och annan information som till exempel när du är tillgänglig för nytt jobb och var rent geografiskt du helst vill arbeta.

Frågor som du fått svara på i ansökningsprocessen hjälper oss att jobba kompetensbaserat utifrån vår kunds kravprofil.

2: Urval

Rekryterarna går alltid igenom alla ansökningar för ett jobb och öppen ansökan. De kan även söka i databasen efter passande personer (just därför är det bra att du uppdaterar din profil, det gör dig extra sökbar för rekryterare!).

Psst!

I vissa processer använder vi oss av kompletterande videofrågor. Vill du ha tips på vad du kan tänka på under videointervjuer? Klicka här.

3. Telefonavstämning

Om rekryteraren finner din profil intressant för tjänsten kommer hen kontakta dig för en första telefonavstämning för att förstå mer om dina kompetenser och önskemål framåt.

4. Första intervju

Den första intervjun är mellan dig och ansvarig rekryterare. Ibland ses vi på vårt kontor men ofta sker intervjuerna digitalt via Teams. Vi använder oss alltid av kompetensbaserad intervjuteknik i våra processer, för en så fördomsfri rekrytering som möjligt med fokus på just kompetenser. Du kan läsa mer om kompetensbaserad intervjuteknik här.

5. Presentation hos kund

Tycker vi efter en första intervju att allt känns bra, både för rekryteraren och för dig, så skickar vi din profil till kunden och presenterar dig! Din profil som du skapade när du sökte jobbet genererar en digital kandidatprofil som vår kund får via en länk, så du kan vara trygg att ingen av din personliga information stannar hos kunden.

6: Intervjuer hos kund

Går första intervjun bra och du går vidare i processen så får du möjlighet att träffa kundföretaget direkt. Det innebär att du antingen på plats eller digitalt får träffa din framtida chef, eller kollegor. I denna intervju medverkar vanligtvis inte rekryteraren som du haft kontakt med.

7. Eventuellt tester

I vissa rekryteringsprocesser utför vi tester på de jobbsökande Det kan vara tester som undersöker personlighet, vad som motiverar dig, eller logiktester. Det hjälper både oss och kunden att förstå dig på ett djupare plan, och se om din person matchar det kunden söker efter helt enkelt.

8: Referenser

I detta skede hör vi av oss till de referenser du angett. Ett tips från oss här är att ha detta förberett innan du söker jobb och berätta för dina referenser att de kommer att bli kontaktade. Dina referenser blir även mer trovärdiga om det är personer som haft personalansvar över dig, eller jobbat nära dig i olika projekt. Undvik kollegor i liknande arbetsroll helt enkelt.

9: Grattis! Eller, bättre lycka nästa gång!

Om du och kundföretaget kommit till detta steg, klickar bra med varandra så är det bara för dig att skriva avtal, antingen som konsult via The Place eller hos kundföretaget om du är direktrekryterad. Grattis till ditt nya jobb!

Eller…

Om det inte räckte hela vägen fram denna gång så kommer rekryteraren kontakta dig på telefon för att ge feed-back och samtidigt kika på andra jobbmöjligheter som kanske kan passa! Oavsett så kommer du fortfarande finnas i vårt nätverk och du har fått en kontakt i någon av våra rekryterare – och då blir det lätt att hitta dig tills när nästa jobbmöjlighet kommer in. (just därför är det viktigt att du fyller i information om dig, så vi enkelt kan hitta dig för andra intressanta jobb!).