Rekrytera medarbetare – FAQ

Söker du efter nya talanger? Spännande! Här kan du få svar på vanliga frågor om hur vi på The Place kan hjälpa dig med kompetensbehov!

Frågor och svar om rekrytering med The Place

Hur kan The Place hjälpa mitt företag?

Vi är ett rekryteringsföretag i Stockholm som hjälper företag i en mängd olika områden att hitta medarbetare. Vi hjälper våra kunder att hitta konsulter, direktrekrytera eller hyr-rekrytera, oavsett långsiktiga eller kortsiktiga behov. 

Vi är mästare på att sköta medarbetarfrågor och är övertygade om att våra medarbetare växer när de trivs och mår bra. Därför tar vi mer än gärna hela, eller delar av, arbetsgivaransvaret när vi hjälper våra kunder att hitta och rekrytera sin nästa medarbetare.

Alla företag har olika behov – en del vill ha stöd i hela rekryteringsprocessen, och en del vill bara ha hjälp med delmoment. Vi skräddarsyr våra kunderbjudanden efter ditt behov och dina önskemål.  

Här kan du läsa mer om våra tjänster.

Varför ska jag ta hjälp av The Place vid rekrytering?

Genom att hjälpa våra medarbetare designa bättre långsiktiga karriärer snarare än jaga kortsiktiga vinningar, stärker vi våra kunders affär och levererar lyckliga arbetsupplevelser över tid. The Place har dedikerade rekryteringskonsulter som hjälper dig att hitta er nästa medarbetare inom ekonomi, marknad, Back Office, kundservice, logistik samt HR och lön

Vi erbjuder moderna rekryteringsverktyg, kompetenta rekryteringsspecialister och vältestade rekryteringspaket. Men vi är också en strategisk partner som vill finnas med över tid – det gör vi som Sveriges enda Worklife Partner.

Alla företag och organisationer har olika förutsättningar och rekryteringsbehov. Vi har tre olika rekryteringspaket – SmartMatch, FlexMatch och FullMatch för att anpassa rekryteringen efter ditt verksamhetsbehov. Det innebär att vi kan ansvara för hela eller delar av rekryteringsprocessen.

Läs mer om vårt kunderbjudande och om våra olika rekryteringspaket!

Vad skiljer The Place från konkurrerande företag?

The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits i över 30 år. På en marknad där merparten rekryteringsfirmor konkurrerar om samma, allt medvetnare talangpool, är hårda värderingar, hög omsättning, individer reducerade till nummer och kortsiktighet numera en norm. Men vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen.

Som Worklife Partner jobbar vi i stället för att skapa långsiktiga relationer och är en rådgivande partner i rekryterings- och medarbetarfrågor till våra kunder. Vi tar ett kompetensansvar som sträcker sig längre än ett anställningskontrakt och tittar på nutida och framtida kompetensbehov.

Vi tror på partnerskap över tid – och därför är vi inte som ”alla andra”.

Läs mer om oss och vilka vi är: The Place | Sveriges enda Worklife Partner

Vilka kunder jobbar ni med?

Vi har många kunder i olika storlekar och i olika branscher. Lärarförbundet, TMR, Synologen, SH Bygg, Siemens, Easy Park och Atlas Copco är bara några av våra samarbetspartners.

Vill du veta vad våra kunder tycker om oss? Här kan du ta del av några case och referenser!

The Place är en Worklife Partner och vi strävar alltid efter långsiktiga relationer med våra kunder. Vi är en rådgivande partner i rekryterings- och medarbetarfrågor, och vi tar ett kompetensansvar som sträcker sig längre än ett anställningskontrakt.

Här kan du läsa mer om hur vi ser på partnerskap med våra kunder.

Hur hittar ni kandidater?

För att se till att vi har rätt kompetens när rätt uppdrag kommer in arbetar vi med proaktiva kandidatintervjuer och search efter rätt kandidater. Detta gör vi främst genom vår egen hemsida och kandidatdatabas, men vi söker även kandidater via till exempel Linkedin samt arbetsförmedlingen. 

Vad erbjuder ni för tjänster?

The Place är ett långsiktigt rekryteringsföretag med fokus på träffsäkra matchningsprocesser. Vi tillför kompetens, rekrytering och konsulter inom hela området Talent Management. Vi hjälper dig i hela, eller delar av, rekryteringsprocessen – oavsett om du vill anlita en konsult, anställa en ny medarbetare eller hyra först och anställa sen (ett upplägg vi kallar HAS). Nedan kan du läsa lite kort om våra tjänster: 

  • Hyra konsult

Oavsett om du behöver hyra kompetens kortsiktigt, vid till exempel vikariat eller interimslösningar, eller om det är ett långsiktigt kompetensbehov så kan vi hjälpa dig att hittar din nästa medarbetare.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att hyra in konsult via The Place: Hyr konsult via The Place

  • HAS – Hyr först, anställ sen!

The Place erbjuder en hybridlösning som vi kallar HAS, vilket står för ”Hyr först, anställd sen”. Det betyder att våra konsulter jobbar hos uppdragsgivaren under en viss tid, för att senare bli anställda av företaget.

Vi tar fullt medarbetaransvar för våra konsulter, vilket kan vara en fördel för företag som varken har tid eller resurser för att genomföra en onboarding. Därför är HAS en väldigt effektiv lösning för många företag. Samtidigt som det blir en trygg anställning för konsulten.  Läs mer om HAS!

  • Rekrytering

Vi är en strategisk rekryteringspartner till dig som vill rekrytera internt. Rekryteringsupplägget passar dig som söker en medarbetare ni själva vill anställa och ha medarbetaransvar för, men med guidning och expertis från oss i processen.

För dig som vill rekrytera erbjuder vi tre olika rekryteringspaket – FullMatch, SmartMatch och Flexmatch. Läs mer om paketen och våra erbjudanden här: Strategisk rekrytering via The Place

Vad kostar det att anlita er för rekrytering?

Vad en rekrytering kostar, eller vad det kostar att hyra en konsult, beror på ert kompetensbehov och vad ni söker efter för erfarenhet och egenskaper i er nya medarbetare. Om ni tillexempel söker efter en senior profil som ska ha spetskompetenser och mångårig erfarenhet, kommer det kosta mer än att anlita en junior profil utan särskilda kompetenskrav.

Vi anpassar och skräddarsyr rekryteringen efter din budget och dina önskemål. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Hur lång tid tar en rekrytering?

Hur lång tid en rekryteringsprocess tar beror på tjänstens omfattning och vilka krav ni har på kandidaten. Det beror också på om vi ska sköta delar eller hela processen.

Om tjänstens omfattning är komplex och kravprofilen är specifik kan det ta längre tid att hitta rätt person än om tjänsten och kraven är mindre avancerade. Oavsett tjänstens komplexitet har vi dock en del moment i rekryteringsprocessen som alltid utförs som; search, telefonintervjuer, kompetensbaserade intervjuer och kundavtämningar.

Kort och gott, en rekryteringsprocess kan ta allt ifrån en vecka till två månader. Vill ni veta mer om hur vår rekryteringsprocess fungerar är ni mer än välkomna att kontakta oss!