För kunder – FAQ

Ibland har man snabba frågor som man vill ha svar på ASAP, kanske helst igår! Här har vi därför samlat våra svar på vanliga frågor för dig som är företagskund eller uppdragsgivare hos oss!

Frågor och svar för dig som är kund hos The Place

Hur planerar jag med en effektiv onboarding för min nya medarbetare?

Vi vet att en effektiv onboarding hör ihop med produktivitet och välmående. Hur en nyanställd välkomnas in i organisationen kommer påverka både företaget och medarbetaren långsiktigt och kortsiktigt. Det är därför viktigt att introduktionen är välplanerad och effektiv, oavsett om du har anlitat en konsult eller om du har rekryterat en ny medarbetare.

En onboarding kan vara aktuell från 3 månader till ett år. Hur lång en onboarding ska vara och vad den ska innehålla beror på tjänstens komplexitet och organisationen i sig.

Vill du ha konkreta tips? It´s your lucky day! Vi har nämligen skapat en nedladdningsbar guide för hur du lyckas med effektiv onboarding. I guiden hittar du även en smidig checklista som kan vara till hjälp när du ska planera en onboarding.

Här kan du läsa mer om onboarding och ladda ned vår checklista!

Vill du ha personliga råd om din kommande onboarding kan du alltid kontakta oss. Vi hjälper dig mer än gärna att planera en skräddarsydd onboarding för din nya medarbetare eller konsult. På vår kontaktsida hittar du all information du behöver.

Jag vill rekrytera fler medarbetare via The Place, vem ska jag kontakta?

Vad kul! Om du har kompetensbehov nu, eller vet att det kommer dyka upp längre fram, hjälper vi dig gärna till med din nästa rekrytering.

Vårt tips är att du tar kontakt med din senaste kontaktperson på The Place, oavsett om det är en affärsansvarig, en konsultchef eller rekryteringskonsult. Om personen i fråga inte är på plats för tillfället kommer du bli omhändertagen av någon annan vass kollega.

Vet du fortfarande inte vem du ska kontakta? ingen fara! På vår kontaktsida hittar du all information du behöver.

Hur gör jag om jag vill förlänga min konsult?

När det har blivit en fullträff i matchningsprocessen vill man såklart ha kvar sin vassa konsult. Kontakta din behöriga konsultchef så hjälper vi dig med ett förlängt avtal!

Vad händer om jag vill ta över befintlig konsult?

Vad som gäller när du vill ta över en konsult som du hyr av oss står reglerat i din offert. Om du har några funderingar eller frågor får du gärna ta kontakt med din behöriga konsultchef.

Du hittar all nödvändig kontaktinformation på vår kontaktsida.

Vad gäller vid övertid/mertid för min konsult?

Det är viktigt att du som uppdragsgivare har diskuterat övertid/mertid/flextid med din konsult. Om du har frågor eller funderingar på vad som gäller i avtalet angående övertid kan du alltid kontakta din konsultchef.  

Du hittar all nödvändig kontaktinformation på vår kontaktsida.

Vi har anställt en konsult med HAS-upplägg (hyr först, anställ sen) När ska jag börja förhandla det nya anställningsavtalet för min konsult?

Vårt tips till dig är att ha god framförhållning! Om du inte informerar din konsult i god tid finns det risk att hen börjar söka nya uppdrag. Med andra ord, vänta inte tills det endast är två veckor kvar på det nuvarande avtalet. För att slippa onödiga orosmoment – prata med din konsult i god tid!