Våra guider

Vi har jobbat med rekrytering och kompetensfrågor i mer än 35 år. Under tiden har vi hunnit samla på oss en hel del erfarenheter som vi gärna delar med dig som arbetsgivare. Här hittar du våra nedladdningsbara guider som vi hoppas kommer väl till hands inför din rekrytering.

Skriva kravprofil

Din guide till en kompetensbaserad kravprofil

Kravprofilen är en av de absolut viktigaste delarna i en rekrytering då det är utifrån den du lägger grunden för hela processen – från start till slut. I denna guide har vi sammanfattat värdefulla tips inför ditt kravprofilsarbete. Vi bjuder även på en kravprofilsmall som du kan använda i ditt kravprofilsarbete.

Hålla anställningsintervju

Frågorna du bör ställa under anställnings­intervjun

Vilka frågor ska du som arbetsgivare ställa under arbetsintervjun? Vi tipsar om rätt frågor till intervjutillfället och delar med oss av ett White Paper i kompetensbaserad intervjuteknik.

Referenstagning

Så tar du referenser på bästa sätt

Referenstagningen är vanligtvis det sista du gör innan du erbjuder din slutkandidat en anställning, och därför är det viktigt att det blir gjort på rätt. I denna artikel får du en fullständig guide för hur du tar referenser på bästa sätt. Du får även nedladdningsbar PDF som är fullproppad med tips på kompetensbaserade referensfrågor.

Onboarda nya medarbetare

Planera en lyckad och effektiv onboarding

Hur viktigt är egentligen en bra onboarding av nya medarbetare? I denna artikel har vi på The Place har sammanfattat våra bästa tips, baserade på mer än 30 års erfarenhet, om hur du lyckas med effektiv onboarding. Vi bjuder också på en enkel guide till dig med såväl konkreta som generella tips samt en checklista för effektiv onboarding.

Hittade du vad du letade efter?

Eller är det något annat du behöver hjälp med inom kompetensutveckling och rekrytering? Inga problem! Vi hjälper dig gärna. Hör av dig till oss så ser vi till att du får svar på dina funderingar. 


Viktigt att tänka på när du ska välja rekryterare


Hitta den perfekta konsulten för ditt företag


6 fördelar med digital rekrytering

Prenumerera på The Place rekryteringstips.
Worklife News @ The Place

Prenumerera på rekryteringstips!