en bild

Om Arbetsmarknaden

Senaste nytt om arbetsmarknaden. Ta del av näringslivets stora frågor om kompetensbrist, rekryteringsproblematik och annat som rör branschen.

en bild

Efter Corona: Rekrytera för framtiden

Pandemin råder ännu, och läget kommer att vara osäkert ett tag framöver. Är din arbetsplats beredd för den oklara framtiden? Hur kan du planera nu för hur din arbetsplats ska se ut efter Corona? Läs våra tips om hur du kan bygga en flexibel arbetsplats för att hänga med i svängarna!

Läs mer
en bild

Kandidaternas marknad - Så attraherar du rätt medarbetare

I högkonjunktur är det kandidaterna som sätter spelreglerna på arbetsmarknaden. Som arbetsgivare behöver du visa upp dig som en attraktiv arbetsplats och hitta de kandidater som bäst matchar ert behov. Detta ska du tänka på!

Läs mer
en bild

Olika anställningsformer - så skiljer de sig åt

Vi får ofta frågor kring skillnader mellan olika anställningsformer. Här går vi igenom och jämför tillsvidareanställning och tidsbegränsade anställningar.

Läs mer
en bild

Vikten av att rekrytera jämställt

Att ha en jämställd rekryteringsstrategi är en långsiktig och medveten satsning för ett företag. Vi förklarar varför det är så viktigt att sätta kompetens i första hand.

Läs mer
en bild

Så undiviker du personalbrist

Kampen om kompetensen hårdnar på dagens arbetsmarknad och antalet chefer som oroar sig för kompetensbrist ökar i hög takt. Vad kan arbetsgivare själva göra för att undvika personalbrist? Vi lyfter några interna och externa åtgärder att se över.

Läs mer
en bild

Provanställning & Regler - Vad gäller?

Vi får ofta frågor från våra kunder om vilka regler som gäller vid provanställning av en nyanställd. Vi går därför igenom regler och lagar för provanställning i detta inlägg.

Läs mer