en bild

Matcha rätt

Att hitta rätt kompetens är inte alltid det lättaste. Vi delar med oss av våra tips för en lyckad matching mellan kandidat och arbetsgivare!

en bild

Skapa jobbannonser som sticker ut

Hur skriver man en riktigt bra jobbannons? För att din jobbannons ska locka rätt kompetens måste den sticka ut på ett träffsäkert sätt. Amanda Modigh, digital kommunikatör på The Place, delar med sig av värdefulla Dos and Don´ts när det kommer till att skapa oemotståndliga jobbannonser som lockar kandidaterna. Läs vidare för att se våra bästa tips för att skriva jobbannonser!

Läs mer
en bild

Så ger du negativ återkoppling till en kandidat

Hur tackar du på bästa sätt nej till en kandidat? Vi ger våra bästa tips för en bra kandidatupplevelse även om beskedet är negativt.

Läs mer
en bild

De tre största utmaningarna med att hålla en arbetsintervju - Och hur du tacklar dem!

Ingen intervju är den andra lik, och att genomföra en lyckad anställningsintervju är lättare sagt än gjort. Oavsett hur strukturerad och förberedd du är, kan det uppstå oväntade situationer och utmaningar längst vägen. I denna artikel ger vi dig lösningarna på tre stora utmaningar med att hålla en intervju.

Läs mer
en bild

Rekrytering av chefer – detta måste du tänka på

Att rekrytera en ny chef är en strategisk nyckelfråga för ett företag. Rätt chef kan motivera, leda och inspirera - och detta ställer höga krav på rekryteringsprocessen. Läs våra handfasta tips till chefsrekryteringen, och ladda ner vårt kostnadsfria White Paper om kompetensbaserad intervjuteknik!

Läs mer
en bild

Frågorna varje arbetsgivare bör ställa under anställnings­intervjun

Vilka frågor ska jag som arbetsgivare ställa under arbetsintervjun? Vi tipsar om rätt frågor till intervjutillfället och delar med oss av ett White Paper i kompetensbaserad intervjuteknik.

Läs mer
en bild

3 tips för dig som ska rekrytera en ekonom

Ska du rekrytera en ekonom, controller eller ekonomichef? Att hitta rätt ekonom till tjänsten kan vara svårt och kompetenta kandidater finns ofta med i flera processer. Här kommer tre tips till dig som ska rekrytera en ekonom.

Läs mer
en bild

Sju tips – när du ska rekrytera digital kommunikatör

Ska du rekrytera en kommunikatör, en digital specialist eller en marknadsförare? Har du svårt att prioritera bland alla kompetenser? Du är inte ensam! Därför har vi nu sammanställt våra bästa tips när du ska rekrytera en digital kommunikatör.

Läs mer
en bild

Fem tips till dig med kompetensbehov

Vi delar med oss av fem viktiga tips för dig som behöver rekrytera - oavsett om du rekryterar internt eller tar hjälp av rekryterings- och konsultföretag.

Läs mer
en bild

Så håller du anställningsintervju för chefsposition

Här går vi igenom viktiga saker att tänka på vid rekrytering för chefsposition. Hör gärna av dig till oss om du vill ha hjälp med rekryteringen eller har andra frågor.

Läs mer