en bild

Matcha rätt

Att hitta rätt kompetens är inte alltid det lättaste. Vi delar med oss av våra tips för en lyckad matching mellan kandidat och arbetsgivare!

en bild

10 tips för att hitta den perfekta konsulten för ditt företag

Att anlita en konsult kan vara en avgörande faktor för att ta verksamheten till nästa nivå. En konsult kan tillföra erfarenhet, kunskap och en unik syn på utmaningar som ditt företag möter. Men att hitta rätt konsult är inte alltid helt enkelt. I den här artikeln ger vi 10 tips för att hitta den perfekta konsulten för ditt företag.

Läs mer
en bild

Viktigt att tänka på när du väljer rekryterare

Att välja rätt rekryterare kan vara avgörande för att hitta den perfekta kandidaten för din organisation. Men det finns många faktorer att tänka på när du väljer en rekryterare som passar dina behov och budget. Nedan följer några av de viktigaste faktorerna att överväga.

Läs mer
en bild

Så tar du referenser: fullständig guide och tips på frågor att ställa

Referenstagningen är det sista du gör innan du erbjuder din slutkandidat en anställning, och därför är det viktigt att det blir gjort på rätt sätt. I denna artikel ger vi dig en fullständig guide med våra bästa tips inför din referenstagning. Vi delar även med oss av tips på kompetensbaserade referensfrågor!

Läs mer
en bild

Hyra konsult, rekrytera eller hyr-rekrytera? Testa vårt rekryteringsquiz idag!

Vilken rekryteringslösning passar dig bäst? Det är inte alltid lätt att veta om man ska välja att anlita en konsult, rekrytera eller om det är bättre att hyra först och anställa sen. Testa vårt quiz idag och ta reda på vilket upplägg som är bäst för ditt behov!

Läs mer
en bild

400 rekryterande chefer: detta är den största utmaningen under en anställningsintervju

Syftet med en anställningsintervju är att fånga upp kandidatens kompetenser, och att ta reda på om just denna person är rätt matchning med företaget och teamet. Ändå är det dessa två punkter som rekryterande chefer i Sverige tycker är det svåraste, enligt vår senaste undersökning. Här är tipsen för hur du överkommer dessa utmaningar.

Läs mer
en bild

Så skriver du en kompetensbaserad kravprofil

Kravprofilen är en av de absolut viktigaste delarna i en rekrytering då det är utifrån den du lägger grunden för hela processen – från start till slut. I denna artikel har vi sammanfattat värdefulla tips inför ditt kravprofilsarbete. Vi bjuder även på en kravprofilsguide samt en grundlig kravprofilsmall som kan komma väl till hands när du ska rekrytera nya medarbetare.

Läs mer
en bild

Attrahera medarbetare till framtidens ekonomiavdelning

Bristen av kvalificerade ekonomer, i kombination med den snabba digitaliseringen, förändrar helt klart förutsättningen för att rekrytera nya talanger inom ekonomiområdet. Vi ska inte sticka under stolen med att rekrytering av ekonomer kan vara en utmaning på dagens arbetsmarknad. Men att hitta den perfekta kandidaten är långt ifrån omöjligt – speciellt inte med lite tips på vägen!

Läs mer
en bild

Hitta rätt kompetens för framtidens Supply Chain!

Ska du rekrytera nya talanger inom inköp, order, logistik eller andra produktionsnära funktioner? Supply Chain är ett brett område och ibland kan det vara svårt att veta vilka kompetenser och egenskaper man ska letar efter hos sin framtida medarbetare.

Läs mer
en bild

Skapa jobbannonser som sticker ut

Hur skriver man en riktigt bra jobbannons? För att din jobbannons ska locka rätt kompetens måste den sticka ut på ett träffsäkert sätt. Amanda Modigh, digital kommunikatör på The Place, delar med sig av värdefulla Dos and Don´ts när det kommer till att skapa oemotståndliga jobbannonser som lockar kandidaterna. Läs vidare för att se våra bästa tips för att skriva jobbannonser!

Läs mer