en bild

Matcha rätt

Att hitta rätt kompetens är inte alltid det lättaste. Vi delar med oss av våra tips för en lyckad matching mellan kandidat och arbetsgivare!

en bild

Så skriver du en kompetensbaserad kravprofil

Kravprofilen är en av de absolut viktigaste delarna i en rekrytering då det är utifrån den du lägger grunden för hela processen – från start till slut. I denna artikel har vi sammanfattat värdefulla tips inför ditt kravprofilsarbete. Vi bjuder även på en kravprofilsguide samt en grundlig kravprofilsmall som kan komma väl till hands när du ska rekrytera nya medarbetare.

Läs mer
en bild

Attrahera medarbetare till framtidens ekonomiavdelning

Bristen av kvalificerade ekonomer, i kombination med den snabba digitaliseringen, förändrar helt klart förutsättningen för att rekrytera nya talanger inom ekonomiområdet. Vi ska inte sticka under stolen med att rekrytering av ekonomer kan vara en utmaning på dagens arbetsmarknad. Men att hitta den perfekta kandidaten är långt ifrån omöjligt – speciellt inte med lite tips på vägen!

Läs mer
en bild

Hitta rätt kompetens för framtidens Supply Chain!

Ska du rekrytera nya talanger inom inköp, order, logistik eller andra produktionsnära funktioner? Supply Chain är ett brett område och ibland kan det vara svårt att veta vilka kompetenser och egenskaper man ska letar efter hos sin framtida medarbetare.

Läs mer
en bild

Skapa jobbannonser som sticker ut

Hur skriver man en riktigt bra jobbannons? För att din jobbannons ska locka rätt kompetens måste den sticka ut på ett träffsäkert sätt. Amanda Modigh, digital kommunikatör på The Place, delar med sig av värdefulla Dos and Don´ts när det kommer till att skapa oemotståndliga jobbannonser som lockar kandidaterna. Läs vidare för att se våra bästa tips för att skriva jobbannonser!

Läs mer
en bild

Så ger du negativ återkoppling till en kandidat

Hur tackar du på bästa sätt nej till en kandidat? Vi ger våra bästa tips för en bra kandidatupplevelse även om beskedet är negativt.

Läs mer
en bild

De tre största utmaningarna med att hålla en arbetsintervju - Och hur du tacklar dem!

Ingen intervju är den andra lik, och att genomföra en lyckad anställningsintervju är lättare sagt än gjort. Oavsett hur strukturerad och förberedd du är, kan det uppstå oväntade situationer och utmaningar längst vägen. I denna artikel ger vi dig lösningarna på tre stora utmaningar med att hålla en intervju.

Läs mer
en bild

7 tips för att skriva en bra kravprofil

Att skapa en bra kravprofil är A och O för att hitta rätt kandidat till tjänsten. Dock är det många gånger lättare sagt än gjort att skapa en kravprofil. Därför kommer här sju handfasta tips plus en gratis kravprofilsguide!

Läs mer
en bild

Rekrytering av chefer – detta måste du tänka på

Att rekrytera en ny chef är en strategisk nyckelfråga för ett företag. Rätt chef kan motivera, leda och inspirera - och detta ställer höga krav på rekryteringsprocessen. Läs våra handfasta tips till chefsrekryteringen, och ladda ner vårt kostnadsfria White Paper om kompetensbaserad intervjuteknik!

Läs mer
en bild

Frågorna varje arbetsgivare bör ställa under anställnings­intervjun

Vilka frågor ska jag som arbetsgivare ställa under arbetsintervjun? Vi tipsar om rätt frågor till intervjutillfället och delar med oss av ett White Paper i kompetensbaserad intervjuteknik.

Läs mer